Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundberg åkte på tvären men kom tvåa

Annons

MOTOR. Söndagens fortsättning på norska mästerskapet i backe, i Trögstad, blev dramatisk. Cato Brynildsen vann Rallyklassen före Mikael Lundberg från Gävle, men på bekostnad av en kvaddad BMW M3.

Värmen gjorde att asfalten ”svettades” och fästet blev sämre. Cato Brynildsen – tvåa efter Micke Lundberg dagen innan – satsade allt och fick till en supertid i det första åket.

– Själv genade jag lite för mycket på ett ställe på gruspartiet och bilen ställde sig på tvären, berättar Micke.

Som därefter bättrade sig i åk 2, dock inte tillräckligt för att straffa ledartiden. Trots att han redan var klar segrare körde sedan Brynildsen rejält åt pipsvängen.

– Kanske uppfattade han inte att segern redan var klar för hans del. Hur som helst så körde han med bredsidan in i en berghäll i hög fart och slog sönder bilen totalt. Inte alls kul, fortsätter Micke.

Totalt i mästerskapet delar nu Lundberg och Brynildsen ledningen. Men det finns en del frågeteckan inför fortsättningen.

– Vårt förbund har lagt en extra deltävling i Västerås samtidigt som en av tävlingarna i norska mästerskapet körs. Det här ställer till med problem eftersom en del norrmän även tävlar i Sverige. För egen del måste jag ju också välja SM eller NM om inte Västeråstävlingen flyttas, avslutar Mikael Lundberg.

KURT ELIASSON

Mer läsning

Annons