Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad dag för Gävle OK

Gävle OK hade en lyckad andradag i Örebroskogarna.

Det blev tre etappsegrar för klubben där den yngsta av vinnarna, 16-årige Erik Boman, repade sig rejält från den första dagen.

– Jag tog det lite lugnare den här rundan, säger Boman efter etappsegern i H18 lång.

Annons

Gästrikland hade genomgående en ypperlig andradag – det blev fem etappsegrar jämfört med söndagens tre, en härlig förbättring med andra ord.

Gävle OK kammade bara de hem tre stycken – Erik Boman, 16-åringen tävlandes i H18 lång, slutade 28:a första dagen. Därför kom gårdagens seger smått oväntat för honom.

– Jag hade på förhand som mål att hamna bland de tio främsta efter fem dagar, så jag visste att jag hade det i kroppen, säger Boman.

Segermarginalen blev trygga 46 sekunder, och just nu ligger han på en femteplats totalt.

– Jag tog det lite lugnare den här rundan, jag är i en hyfsad form så jag ska nog kunna hålla i minst lika bra.

• Tror du på seger?

– Jag har absolut chans till det, men då kanske jag måste ta det ännu lugnare in mot kontrollerna så att jag kommer mer rakt på dem. För löpningen i sig känns hundraprocentig.

En annan etappvinnare från GOK var Allan Haglund, även han stod för en rejäl putsning från söndagen då han hamnade på en 16:e plats. Nu blev det seger med 25 sekunder ner till tvåan.

Haglund, som vann O-ringen i H75 2008 var överraskad över segern i går.

– Jag trodde inte att jag hade det i kroppen i år, men eftersom det var medeldistansen i dag (drygt två kilometer) kanske det passade mig bättre, säger Haglund.

Haglund beskriver banan som väldigt svår för att vara O-ringen, att det antagligen var flera som missade en del.

– Terrängen var väldigt bökig, så det gällde att ha en hel del tur att komma rätt på kontrollerna, beskriver han.

Medeldistansen var något som även Fredrik Ingelsson från Ockelbo OK gillade, 18-åringen gick in på en femteplats i H18 elit och var inte långt bakom täten.

– Löpningen gick bättre i dag, och det berodde nog på att etappen var ganska kort. Jag hoppas höften ska hålla för tre etapper till.

Tommy Berger, Gävle OK, och Petter Arkesjö, Ockelbo OK, knep en varsin etappseger och förstnämnde Berger avancerade från en 84:e plats till en 27:e totalt. Storviks Margareta Hansson stod för distriktets femte etappseger, visserligen är hon ensam tävlande i D85.

I elitserieklassen bland damerna är det en fullkomligt överlägsen ledare i form av Simone Niggli, schweiziskan har en ledning på hela 8.25 minuter före tvåan Eva Jurenikova, Domnarvet.

– Det gick inte lika bra som i går men ledningen känns ju trygg, sade Niggli till TT.

Mer läsning

Annons