Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad gästrikedag när lag-SM startade

Tre lag, tre finalplatser och tre nya klubbrekord – så kan man sammanfatta årets första SM-tävlingar i friidrott för lagen från distriktet. Det blev en lyckad dag för Gefle IF och Valbo AIF i Stafett-SM.

Annons

Gefle IF:s flickor 17 lag inledde tävlandet på Slottskogsvallen i Göteborg med försöksheat på så kallad Svensk Stafett över 1000 meter, där första sträckan är på 100 m, andra på 200 m, tredje på 300 m och den fjärde och sista sträckan är på 400 m.

GIF-tjejerna Anna Juggas Öberg, Karolina Edlund, Elin Pöllä och Olivia Lindh sprang alla mycket bra och fick i mål den fina tiden 2.20,12. Tiden var nytt klubbrekord men det blev ”bara” en fjärde plats i heatet och tjejerna fick avvakta de andra försöksheaten i hopp om att gå vidare på en av de fem bästa tiderna.

I det andra av de tre heaten var det Valbo AIF:s lags tur. Där inledde Valbo starkt och kunde hålla ledningen ända in över mållinjen och därmed direktkvalificera sig till finalen. Även Valbos tjejer Linn Hall Jansson, Malin Lindblom, Emelie Domanders och Mikaela Kärlin sprang in på nytt klubbekord med tiden 2.22,09. Då det tredje försöksheatet gick långsammare än det första gick GIF-tjejerna vidare på tid.

Lagom till finalen tvingades Gefle IF byta ut Anna Juggas Öberg på grund av skada och sätta in 800 och 1500 meters-specialisten Stina Jansson – på startsträckan på 100 meter. Både GIF och Valbo sprang något långsammare i finalen och GIF-tjejerna slutade på en femteplats medan Valbos tjejer slutade åtta.

– Vi sprang lite sämre i finalen och det gjorde väl Valbos lag också, men vi är ändå nöjda med en final och ett nytt klubbrekord, säger GIF:s tränare Thomas Persson.

Dagens tredje lag att tävla var Gefle IF:s pojkar 17 som även de skulle springa den Svenska Stafetten. De började riktigt bra och vann sitt heat och hade den andra bästa tiden i mål efter försöken. Anders Brook som debuterade för Gefle IF efter flytten från Österfärnebo IF gick tillsammans med Erik Gerdin, Klas Linderheim och Oskar Borbos vidare till final.

Tyvärr gjorde Oskar Borbos illa foten och reserven Patrik Mohlin fick ersätta i finalen som blev kortvarig. En dålig växling där killarna råkade trampa på varandra slutade med att Klas Linderheim tappade skon och fick bryta stafetten.

– Det var ett litet antiklimax. Det hade ju varit kul om de hade kommit i mål, säger Thomas Persson, tränare i Gefle IF.

Trots att medaljerna saknades i går var det ändå en mycket lyckad dag för Gävlelagen i årets första SM-tävlingar på Slottskogsvallen i Göteborg.

– Ja, överlag så var det en bra dag för distriktet. Tre lag, tre finalplatser och tre klubbrekord. Jag är ändå nöjd, säger Thomas Persson.

I dag väntar ytterligare en stafett för Gefle IF:s pojkar 17 lag då de springer 4x100 m. Gefle IF ställer också upp med ett flickor.15-lag på 4x100 m. Ytterligare en stafett kan bli intressant, GIF:s flickor 17 lag ska nämligen för tredje året i rad springa 3x800 m. Samma tjejer, Stina Jansson, Elin Pöllä och Olivia Lindh har två år i rad vunnit på just den sträckan. I dag kan de imponera och vinna för tredje året i rad, med samma lag dessutom.

SOFIA WIKE

Annons