Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckat SM-kval för Sandviken

På lördagen spelades den fjärde deltävlingen i kvalet till SM i sjumannarugby på Jernvallen i Sandviken. I herrklassen gällde det för Sandviken att placera sig före Enköping för att säkra en plats till sommarens SM-slutspel.

Annons

I den inledande matchen mot Attila spelade Sandviken riktigt bra i en halvlek och var i högsta grad med i matchen. I andra halvlek gjorde Attila några enkla försök och gick ifrån till en säker seger. I andra matchen väntade SM-tvåan Södertälje som också blev för svårt. Även här höll Sandviken uppe spelet bra i en halvlek men hade svårt att svara när Södertälje höjde tempot i andra halvlek.

Efter detta väntade Linköping som Sandviken haft svårt för i tidigare kval men på den nu ganska regniga planen fick hemmalaget stopp på gästernas snabba yttrar. Sandviken pressade hela andra halvlek i vad som såg ut att bli en poänglös tillställning innan snabbe Oskar Gund avgjorde matchen till gästrikarnas favör i matchens sista spel. Eftersom Linköping slagit Enköping i deras möte skulle det räcka med minst oavgjort i sista matchen för att Sandviken skulle säkra platsen till SM. Efter en mycket jämn match mot Enköping blev det just oavgjort efter att båda lagen gjort varsitt försök i andra halvlek.

Turneringens spelare för Sandviken var Daniel Nordström som gjorde en fantastisk försvarsinsats mot Linköping och gjorde hemmalagets försök mot Enköping.

Herrturneringen vanns av Attila före Södertälje efter att de spelat oavgjort i sista matchen. Damturneringen vanns av Stockholm Exiles före Uppsala och med Enköping på tredje plats.

Mer läsning

Annons