Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matchbloggen: Gefles europaäventyr över

Boris Pajtjadze-stadion, Tbilisi, 20.45 (18.45 svensk tid)

Annons

JUST NU: 2-1 slut

Dynamo Tbilisi vinner matchen med 2-1 och avancerar vidare till nästa omgång med sammanlagt 4-2. För GIF är det bara att ladda om batterierna för söndagens hemmamöte med Trelleborg i allsvenskan.


90+1 min: 2-1 Jakob Orlov

Tre minuter kvar av ordinarie matchtid - och siffran tre är gångbar just nu. GIF behöver nämligen göra tre mål för att gå vidare. Inte särskilt troligt nej.

84 min: Byte, GIF: Dahlberg ut, Nyström in.


83 min: 2-0 Pirtskhalava.

Tack och god natt GIF! Dynamo Tbilisi gör 2-0.

80 min: Frispark precis utanför straffområdet, vid ena straffrådeshörnet. Ett riktigt bra läge - som Senatore kastar bort med ett bedrövligt skott högt, högt över.

77 min: Hörna, GIF... som slås undan. GIF behåller ändå trycket runt offensivt straffområde.

Tiden börjar rinna ut för GIF. En kvart kvar, sen kan Europaäventyret vara över för den här gången.

72 min: Byte, GIF: Eric Larsson in, Hjalmar Öhagen ut.

Målet förändrar egentligen ingenting. GIF måste fortfarande göra två mål.

Vatsadze nickar in bollen från nära håll efter ett perfekt inlägg från vänster av Aleksandre Koshkadze. GIF-målvakten chanslös.

MÅÅL!

66 min: Skott Öhagen utifrån som inte är långt borta, ser ut att smita bara nån decimeter utanför. Strålande förarbete av Orlov!

63 min: Varning på Chibsah!

61 min: Vatsadze gör mål, men det är avblåst för offside. Georgiern får en varning för protest.

Bernhard Nyström och Eric Larsson värmer. Är det fler byten på gång?

55 min: Byte i GIF: Daniel Westlin går ut, Öyvind Gram ersätter. Gram tar plats på mitten och Dahlberg flyttar upp i anfallet.

53 min: Ruskigt nära ett Tbilisi-mål i en snabb kontring, skottet smet tätt utanför stolpen.

Vår utsände Martin Andersson rapporterar om en skalbagge som klättrat upp på hans dator. Spelmässigt kan han informera om en pigg inledning på andra halvlek av GIF med en hel del spel på offensiv planhalva.

Andra halvlek är i gång!

Martin Anderssons halvtidsrapport från Tbilisi:

Dynamo Tbilisis första halvlek. Gefle IF är alldeles för långsamt i defensiven och uddlöst i offensiven. Det märks att laget lider av försäljningar och skador. Tbilisi borde ha ledningen med 1-0. Jobbig uppförsbacke. Tendensen är inte god.

Första halvlek slut.

42 min: Orlov igen - den här gången med ett skott en bra bit utifrån som inte orsakar hemmakeepern några besvär. Men kul att konstatera att GIF:s offensiv vaknat till här i slutet av halvleken. Det var en nick också alldeles nyss som målvakten räddade.

39 min: Mycket, mycket Dynamo sista kvarten - men så sticker GIF upp. Jakob Orlov vänder ut och in på en hemmaback och för iväg ett bra skott som hemmamålvakten har vissa besvär med. Snygg aktion av Orlov! Och GIF:s hetaste - och om man ska vara ärliga enda chans så här långt.

29 min: Ruskigt nära ett hemmamål när Tbilisi ställer om i en snabb spelvändning. Hugosson räddar förstaskottet men returen ut till Vatsadze som lyckas få bollen i stolpen från bara ett par meter. Där ska det bara vara mål.

20 min: En frispark lyfts in i GIF:s straffområde, Vatsadze som gjorde 1-0-målet i första matchen får huvudet på bollen och nicken går bara nån meter utanför. Farligt!

17 min: En rätt jämn matchinledning, Orlov har haft några långa inkast som hade kunnat skapa oreda i hemmaförsvaret. Ingen riktig GIF-chans ännu.

12 min: Giorgi Tekturmanidze frestar Hugosson med ett skott - GIF-målvakten räddar...

5 min: Hemmalaget har börjat bäst, skapat en tidig hörna...

Matchen är i gång!

Martin Andersson, vår man på plats i Tbilisi rapporterar om en molnig kväll med en temperatur på upp emot 30 grader fastän klockan närmar nio på kvällen i den georgiska huvudstaden... Fullsatt? Nej, inte på långa vägar... arenan tar 55 000... men det är inte mer 3 000 på plats bedömmer herr Andersson. "En klack på 500 personer håller i gång med tutor" rapporterar han.

Läget är tufft - men inte omöjligt.  I kväll spelar Gefle returmatch borta mot Dynamo Tbilisi i kvalet till Europa League. Hemmamatchen (Råsunda) förlorade GIF med 1-2. Därför räcker det inte med en 1-0-vinst i kväll - Gefle måste vinna, och man måste göra minst två mål.

Mer läsning

Annons