Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljregn för Gefle Kyokushin

/
  • Från vänster: Tova Axelsson, Emil Wallén, Lipo Lodin, Agnes Westrin, Amber Lindblom, Daniel Karlsson, Daria Sleptsova, Egon Axelsson.

Gävle har fått inte mindre än sju nya EM-medaljörer i karate.
Bäst gick det för Amber Lindblom.
– Det var jättekul och lite oväntat, säger guldmedaljören.

Annons

Det var till Moskva, Ryssland som Gefle Kyokushin begav sig för att tävla i europamästerskapen i karategrenen kyokushin.

Sammanlagt åkte elva utövare från Gefle Kyokushin, allt från 13-åriga juniorer till seniorer, och vände hem med en ryggsäck fylld med inte mindre än sju medaljer.

Den som vände hem med den klarast lysande valören var Amber Lindblom – ett guld för flickor under 50 kilo.

Även om hon tävlat i många tävlingar runt om i Europa var detta, enligt henne, den största framgången hittills.

– Det väldigt jämt, finalen gick till förlängning. Jag drev på rätt bra och fick in en hel del slag i magen på motståndaren så domaren tilldömde mig segern, säger Amber Lindblom.

Även Carl-Magnuz Lodin, en av föreningens tre tränare, var nöjd med Ambers guld.

– Klart man blir jätteglad. Vi har väldigt, väldigt många duktiga unga tjejer och killar i den här föreningen, säger Carl-Magnuz Lodin.

Sammanlagt har föreningen 147 medlemmar, varav ungefär 20 som tävlar. Bland de som tog medalj i EM fanns även truppens yngste utövare, 13-årige Lipo Lodin, som tog silver i pojkar över 55 kilo.

– Det kändes ändå okej. Det var en väldigt jämn match, säger Lipo Lodin.

I mästerskapet deltog sammanlagt 15 nationer och 398 deltagare. Förhoppningen är att karate ska ta steget upp i de riktiga finrummen och bli OS-gren år 2020, då mästerskapet passande nog går i Tokyo. Och med tanke på de lokala framgångarna i Moskva vore det kanske att hoppas på.

År 2020 är du 18 år. Blir det OS-medalj då?

Givetvis, säger Lipo Lodin.

Mer läsning

Annons