Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medaljregn över Soo Shim Gävle

Teakwandoklubben Soo Shim Gävle har haft en intensiv start på hösten med dubbla tävlingar. Det har varit stora framgångar i både Nurtzi Open och Regionsmästerskapet.

Annons

Nurtzi Open avgjordes i Niurmijärvi i Finland och Gävleklubben hade elva deltagare med sig österut. Nio stycken placerade sig på pallen där Amir Al Damanhuri var den som lyckades allra bäst med ett guld.

Anna Al Damanhouri, Frida Lundberg, Alva Granath och Gustav Eriksson tog silver och Alicia Pålhammar, Ahmad Al Damanhouri, Matilda Fernlund och Peyman Shams kom hem med bronsmedaljer.

Regionsmästerskapet avgjordes i Kramfors och är en tävling för både nybörjare och avancerade (de som tränat längre). I år var det över 220 deltagare och Soo Shim Gävle åkte med hela 20 fighters som tog hem sex guld, fyra silver och sju brons. För flera av dessa ungdomar var det debut i tävlingssamanhang.

Soo Shim Gävle skickade en framgåbngrik trupp till Kramfors och Regionsmästerskapet i Teakwondo. Många kom hem med medaljer.

– Med tanke på att det var debut för många av spelarna så är jag jättenöjd över hur alla nybörjare körde. Även om vissa inte lyckades vinna någon medalj så är jag jättenöjd över hur alla kämpade, säger tränare David Säll.

Här nedan följer resultaten från tävlingen:

Guld gick till: Anna Al Damanhuri, Sanel Ajanovic Eriksson, Ellioth Wiberg, Amir Al Damanhouri, Gustav Eriksson och Mohammad Barbari.Silver gick till: Martine Lauritsen, Felicia Björkholm, Ibrahim Topal och Max Blom.

Brons gick till: Valter Bäckström, Leo Harström, Jakub Bukowski, Anya Mardan, Rojat Topal, Peyman Shams, Ahmad Al Damanhoui och Aland Mardan.

Oliver Engström och Samir Reda körde båda bra men räckte inte hela vägen till medalj.

– Oavsett om man tog hem en medalj eller inte så är jag säker på att alla personer i alla fall tog med sig nyttiga erfarenheter som kommer att vara till nytta redan nästa tävling, säger tränare David Säll.

Nästa tävling kommer att bli på hemmaplan då Norrlandscupen 1 kommer att avgöras i Valbo sporthall söndag den 11 september och Soo Shim Gävle står som arrangör.

Mer läsning

Annons