Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MFF hett rykte – vem ersätter Oremo?

Gefle IF:s stjärnforward Johan Oremo placeras i Malmö FF enligt flera oberoende källor. Enligt uppgifter i Skåne ska Oremo mycket snart presenteras som ny MFF-spelare – och spelade inte träningsmatchen mot AIK i går kväll. Men ordförande Leif Lindstrand säger: – Vi har inte fått något konkret bud från någon klubb än.

Annons

Anledningen till att Oremo, som gjort fyra mål i årets allsvenska, är aktuell för MFF är att lagets finske anfallsstjärna Jonatan Johansson skulle vara på väg tillbaka till brittisk fotboll.

Det är SVT och Svenskafans MFF-sektion Himmelriket som hävdar att ersättaren heter Johan Oremo, förra årets succéanfallare i allsvenskan.

– Det finns förfrågningar på våra spelare från olika håll, men vi vill som vanligt inte spekulera i såna här saker innan något är klart, säger Pelle Olsson.

Ordförande Leif Lindstrand bekräftar också att jakten på Johan Oremo är igång igen, men förnekar att en affär skulle vara nära.

– Det finns ett fortsatt intresse för honom. Och prislappen är densamma som tidigare, det har vi varit tydliga med hela tiden. Vi har inte bett att få sälja honom och han har ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt.

Att köpa Johan Oremo av Gefle IF kommer att kosta Malmö FF minst 10 miljoner kronor.

– Alla vet vad vi begär för honom. Sedan handlar det ju också om vad Johan själv vill, och att han och hans agent också ska få det dom vill ha.

– Nej, det finns inga konkreta bud från någon klubb i dagsläget. Långt ifrån.

– Det är förstås de större föreningarna som möjligen kan tänkas betala såna summor.

– Vi vill inte ha det på det viset, det är tävlingssäsong just nu och sånt här stör. Det vore inte så tokigt för oss om en eventuell affär blev klar i så god tid som möjligt för att vi ska ha chansen att hitta en ersättare.

Johan Oremo var förra hösten så gott som klar för Djurgården, men backade ur. Sedan var han nära att skriva på för Helsingborg.

Uppgifterna om Oremo kommer bara några dagar efter att GIF värvat mittbacken Daniel Theorin från just MFF. Men Oremo har inget med Daniel Theorins ankomst till GIF att göra, enligt Pelle Olsson.

GIF mötte i går kväll AIK i en träningsmatch. Oremo fanns med i laguppställningen som Pelle Olsson lämnade till Sporten under söndagskvällen – men var i går bortplockad.

– Han fick feber och ont i halsen under natten, säger Pelle Olsson.

– Ja. Men det är sanningen.

Daniel Westlin ersatte mot AIK.

Men vem ersätter Oremo om Oremo försvinner för gott?

– Rika klubbar värvar ersättare redan innan en spelare försvinner men vi tillhör inte de rika. Vi måste försöka ligga steget före och det ingår i arbetet att hålla koll på spelarmarknaden när transferfönstret är öppet. Det är viktigt att hålla koll. Det gäller att ha en tillräckligt stark spelartrupp när fönstret stänger.

Det svenska transferfönstret är öppet den 1–31 juli.

Sporten har sökt Johan Oremo och hans agent Gunnar Grynner utan att lyckas nå dem.

Mer läsning

Annons