Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minusresultat för SAIK Bandy...

Sandvikens AIK Bandy gick med 217 087 kronor i förlust 2007–2008 jämfört med 311 543 verksamhetsåret före och hade röda siffror också 2005–2006 – 69 994 kronor. Men nästa år ska en till stor del ny styrelse ha vänt utvecklingen rätt och redovisa vinst på drygt 200 000 kronor.

Annons

Det kom fram vid måndagskvällens årsmöte i SAIK:s klubblokal på Plangatan.

Ny ordförande är Michael Wikström, också ordförande 2000-2001. Han har i samråd med valberedningens Inga Hagström, Per Österberg och Åsa Kerstell handplockat styrelsen.

En bland de nya är ekonomidirektör Bernt Nilsson, som blir controller i styrelsen. En annan i den, som minskats med fyra till sju ledamöter är Rune Nyberg, tidigare persondirektör hos Sandvik.

Även Thomas Sunesson, som liksom Nyberg bor i Stockholm, nyvaldes.

Övriga är Arne Anderstedt, Sara Ericsson och Thomas Larsson.

Ingrid Hedin-Amrén lämnar styrelsen efter tre ordförandeår och tackade för sig med att det varit spännande, tuffa och intensiva år men ansåg att SAIK är på rätt väg även om det alltid tar tid att gå in i framtiden med nya Göransson Arena.

Lars Holst, tidigare kassör, var orolig för budgeten och trodde att det skulle bli svårt att få balans i den inom ett år. Men han ville inte dra ner på kansliets bemanning.

Den avgående ordföranden hade tidigare sagt att föreningen måste satsa på medlemsvård, se till att flera blir aktiva och delar på ansvaret samt fullföljer ambitionen att vara sportsligt framgångsrika.

I SM-finalerna på Studenternas i Uppsala i mars hade SAIK Bandy fyra lag i finalerna och Pojkar 17 och Pojkar 19 tog SM-guld.

A-laget besegrades av Edsbyn. Med Patrik Nilsson, Året Man, och Johanna Pettersson, Årets Tjej, blev SAIK också extra uppmärksammat.

Sponsorerna är dessutom ett starkt stöd för föreningen med en budget på 10,4 miljoner. Nu ska den dras ner till 9,3 miljoner, och ordförande Michael Wikström sa:

– Det ska bli kul, och vi ska vara stolta över vårt SAIK Bandy. Och vi ska vara bäst.

KAJ ANNEBRANT

Mer läsning

Annons