Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moa – Hofors ridande lucia

/

Fälttävlansryttaren Moa Grönkvist, nyss fyllda 23 år, är Hofors ridande lucia 2009.
På söndag visar hon upp sin egen häst Cadance, ett 9-årigt sto, när hon rider i täten för de tiotalet ridande tärnorna, också tävlingsryttare, genom ortens centrala delar.

Annons

– Det är fälttävlan som jag satsar på med min Cadance, säger Moa Grönkvist, som tävlar för Hofors ridsällskap.

Hon är född och uppvuxen i Hofors, där hon fortfarande bor och sedan i somras arbetar som kontorist.

Hon hade fått de flesta rösterna av klubbmedlemmarna och inför fulla läktare kröntes hon av fjolårets lucia Julia Högnelid på söndagens Luciashow i ridhuset, som traditionellt arrangerades av Hofors ridsällskaps ungdomssektion, (HRS:s US).

Hon red Camilla Axelssons 10-årige valack Tequilo. Det stämningsfulla inslaget avrundade den två timmar långa soarén.

Först på programmet stod dressyruppvisning av 24-åriga Sofie Gustavsson från Wingesbacke med 17-årige valacken Liszt, som hon har ägt i 1,5 år och tävlat upp till och med klassen Medelsvår B:4.

Därefter kom Falu ridklubbs voltigetrupp, där den väldresserade hästen Stormvind med linföraren Anna Torssander var galopperande gymnastikbock åt de fyra skickligt viga tjejerna – gymnasterna, som hade tränats av Mikaela Moe.

Brittis Hillberg visade sin väldresserade schäfer Cayenne i ett lydnadsnummer.

Sedan kom Frigg och Oddi från Nyhyttans Islandshästar, ridna av Jessica Fästh och ägarinnan Birgitta Eck.

Stafetten med Mario på Farin och Luigi på Windy gick ut på att hitta nyckeln i halmen och att rädda prinsessan (Camilla) som sedan levde såå lyckligt i alla sina dar.

Att det är svårt att spela fotboll konstaterade ridtjejerna Cicci Engström, Frida Engström och Julia Högnelid från HRS:s US.

Att det är en svår konst att rida fick fotbollskillarna Mattias Magnusson, Eduard Reyes och Fredrik Lindberg från Hofors AIF känna på när de skulle tygla den stora lektionshästen Queens Tazz i slalom mellan konerna.

Stafetten gick parallellt på de två identiska banorna och tjejerna slog killarna med hästlängder.

Ministafetten reds av ridskolans mindre elever på lektionsponnyer. Lag 1: Jennifer Backlund, Mathilda Wallin och Linnea Kling på Cindy. Lag 2: Isabelle Hansson, Emelie Boman och Josefin Andersson på Junior.

Alma Forsberg och Elin Wallin red ihop den största poängskörden, 71 000, i maskeradhoppningen, där Rockarna utsågs till bäst utklädda av publiken.

Moa Morell Trolin från Berg och Rosie Bergsten från Fagersta by ställde upp med sina småponnyer Sally respektive Homman och Teddy i en fartfylld shettisgalopp.

Klubbens ordförande Stefan Lindkvist delade ut priser i klubbmästerskapen 2009, assisterad av US:s Julia Högnelid.

Han hedrade även Frida Andersén och Ebba Rosendahl för deras fina prestationer och representationer de gjort för klubben under året med sina hästar Herta och Bugatti på fälttävlansbanorna såväl inom som utanför Sverige.

Annons