Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aj, aj, aj – tvärstopp för Zetterström

Suverän i kvalet, men i finalen tog det tvärstopp.
Mats Zetterström kommer inte att minnas gårdagens rallycrosstävling på Kyrkberget i Storvik med någon större glädje!

Annons

Strängnäsföraren vann den första kvalomgången i 2150-klassen överlägset. Da capo i omgång 2 och Mats Zetterström kunde agera åskådare i det tredje och avslutande åket – i det läget redan klar för den hägrande A-finalen.

Men här gick det som nämnts inte enligt planeringen. Redan i den första kurvan efter start rullade Mats på taket och heatet stoppades. Traktorhjälp till depån och slutkört.

– F-n också! var den korta och sammanfattande kommentaren efteråt…

Istället blev det klubbkompisen Rickard Hellström (tvåa i kvalet) som kom att ta hem spelet. Receptet hette ledning från start till mål. Tvåa blev Linda Abrahamsson, Ulricehamn och trea Markus Tietjens från MK Speed i Nynäshamn.

B-finalen bjöd på en målgång där det skulle behövts foto för att veta vem som egentligen vann – nyss nämnda Linda Abrahamsson eller Woxnadalens Markus Jonsson. Det blev Linda som drog det längsta strået även om Markus var av en annan åsikt.

Juniorklassens finaluppgörelse blev en munsbit för Dennis Fagergren, Laxå. Tvåa blev lite överraskande Skutskärskillen Tim Joons.

– Jättekul. Fast det var lite nervöst när tvåans växel låste sig med två varv kvar att köra. Som tur var kunde jag ändå hålla undan för de bakomvarande, summerade Tim, som nu gjorde sin bästa körning inom rallycrossen hittills.

I Supernationell 2400 kubik segrade östgöten Daniel Wall i C-finalen. Efter att ha tagit klivet upp i B med samma facit var det så dags att bekänna färg även i A-finalen. Här ledde han tillsammans med Arbogas Johan Dahl fram till den första kurvan där båda snopet nog hamnade i vallen.

Därmed var spåret fritt för Viktor Andersson, Speed, som sedermera korsade mållinjen före kval-ettan Jocke Larsson, Västerås.

Hemmahoppet Daniel Bååth körde C-final och hamnade på kollisionskurs med flera medtävlare efter start. Från en sistaplats körde Daniel därefter upp sig genom fältet och blev tvåa.

– Men det är lite surt i alla fall. Tyckte att jag hade fritt spår innan det small i starten, suckade han efteråt.

Supernationella klassen (med fri cylindervolym) bjöd på dramatik i en kort sekvens – och förbyttes därefter till sömnpiller. Ettan i kvalet, Uppsalas Pär Dawson, snurrade i den första kurvan efter start och segern gick istället till Tomas Arnesson från Sundsvall. Tvåa i mål blev Gestrikes egen Greger Jäderberg på behörigt avstånd.

Mer läsning

Annons