Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt handlade om Högberg

Pontus Högberg tog rubbet i Mascupen i motocross. Sex förstaplatser i juniorklassen –av lika många möjliga –blev årets oslagbara facit.

Annons

Inget snack om saken, 16-åringen från Valbo var överlägsen från början till slut. Idel dubbelsegrar, tre till antalet, talar sitt tydliga språk om var skåpet skulle stå.

25-årsjubilerande Mascupen inleddes på Råbergsbanan i Rättvik i måndags och fortsatte dagen därpå i Jämmerdalen, Falun. Avslutningen skedde i Avesta i onsdags kväll.

Arvid Antonsson, Älvbygden och Andreas Håkansson, Kristianstad, bjöd Pontus hårdast motstånd i Rättvik. På jordbanan i Jämmerdalen skuggade Håkansson och Martin Larsson, Bollnäs, medan Anton Wallin, Woxnadalen, följde närmast efter Pontus i epilogen.

Totalt blev det 300 poäng för Pontus Högberg. Tvåan i sammandraget, Wallin, fick ihop 225.

I ”stora”klassen, MX 1 och 3, gick slutsegern till Kils Andreas Hultman. Tommy Sjöström inledde med två nollpoängare i Rättvik, men kom därefter tillbaka starkt. En seger och en andraplats i Avesta i onsdags förde upp Hoforsåkaren till en slutlig sjundeplats i den totala tabellen.

Mer läsning

Annons