Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäcke öste på i Europas största skotercrosstävling

Ellen Bäcke hittade storformen lagom till Arctic Cat Cup. Facit blev en prima andraplats i finalen för damklassen!
– En härlig framgång, sammanfattar 15-åringen från Ockelbo!

Annons

Europas största skotercrosstävling avgjordes i fredags och lördags i Östersund. Arctic Cat Cup hade i vanlig ordning lockat ett stort startfält, toppat med den nordiska eliten.

Ellen Bäcke har till i år tagit klivet upp från ungdomsklassen till Dam. Det blev en debut som verkligen hette duga...

Hon inledde med en heatseger samt en andraplats i kvalet i fredags, vilket räckte för att sluta tvåa i sammandraget. Därefter blev det seger i den ena semifinalen, sekunden före Emilia Dahlgren, Team Walles, medan norskan Malene Andersen slutade trea.

I finalen därefter kunde så den sistnämnde ta hem spelet. Ellen Bäcke var sist iväg av alla i starten och körde därefter dessutom av banan vid ett tillfälle i det inledande skedet.

Höll trots allt femte plats efter tre av de sju stipulerade varven. Därefter blev det avancemang upp till en tredjeplats och på det näst sista varvet körde Ellen förbi även tvåan Emilia Dahlgren.

– Men Malene hade fått ett för stort försprång. Jag kunde inte nå ikapp på det varv som återstod att köra, berättar Ellen.

Som trots ”skrällen” inte var särskilt förvånad själv över sin prestation.

– Nej, jag visste jag hade kapacitet att hänga med. Det fungerade riktigt bra hela helgen!

Ellen är nu inne på sin femte säsong inom skotercrossen, började tävla 2012. År 2013 vurpade hon svårt i SM-finalen och var i princip borta från tävlandet i ett år. Blev comeback ifjol med en niondeplats i Sverigecupen för klassen Ungdom 12-14 år.

– Men jag var bättre än så. Nu hoppas jag förstås på att flytet ska fortsätta, fortsätter hon. Det blir satsning på SM i vinter, avslutar Ellen.

Mer läsning

Annons