Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra fart när Sundell från Sandviken gjorde comeback i rallyskogen

Oskar Sundell tog en fjärdeplats bland 14 deltagare i tvåhjulsdrivna klassen för A-förare i Finnskogsvalsen. Sandvikenföraren hade exakt en minut fram till pallen.

Annons

Oskar har under en rad av år tävlat i rallycross – och de två senaste säsongerna i backtävlingar och sprintar. Nu var det emellertid comeback i rallyskogen.

Finnskogsvalsen avgjordes i helgen i skogarna runt Torsby. Fyra sträckor på lördagen följdes av tre dagen därpå. Dessa mätte tillsammans 12,5 mil.

Oskar Sundell – med Anders Liljedahl som co-driver – höll fjärde plats redan vid etappuppehållet i lördags kväll och stannade därefter kvar på den placeringen. Vann 2wd-klassen gjorde västgöten Kristian Johansson, före hemmaåkaren Andreas Persson samt Magnus Engelbrektsson, Team Treske.

– Två punkteringar och dåligt mörkerseende. Men jag är nöjd med bilen och körningen stämde allt bättre, summerar Oskar själv.

Finnskogsvalsen var årets inledande deltävling i enhetsklassen VOC Mekonomen Cup, där Erik Brodin, Sandviken, försvarade Gästriklands intressen. Dessvärre körde ”Broddan” av vägen redan på den första sträckan och tvingades bryta.

Klassen körde dock två separata tävlingar och därmed blev det möjligt med omstart dagen därpå. Men återigen var oturen framme och Erik fick hålla tillgodo med en niondeplats i Elit A.

Mer läsning

Annons