Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröderna Söderqvist sjua utan problem

En sjundeplats i trimmade tvåhjulsdrivna klassen blev slutfacit för bröderna Söderqvist från Årsunda – Tobias och Joakim – när Sydsvenska Rallyt slutfördes under lördagen.

Annons

– Det har fungerat problemfritt i stort sett hela tiden. Vi har hållit ett högt tempo, men ändå inte hängt med de allra snabbaste, sammanfattar Tobias efter målgång.
Fram till sjätte plats fattades 5,5 sekunder. Tobias hade en hård kamp med Tom Carlsson, Laxå, under en stor del av tävlingen.
– Jag tror att vi kör med för mjuka fjädrar i bak, får inte riktigt med mig bilen runt i kurvorna. Det är något vi får prova ut bättre till nästa gång, funderar Tobias vidare.

Årets första SM-deltävling bjöd på en sällan skådad kamp om segern i klassen. Längsta strået drog till slut Leif Peterson från Göteborg med en tiondels sekund tillgodo på Stefan Jonsson, Vännäs efter 16 mils körning. Mera dött lopp än så kan det knappast bli…

I otrimmade tvåhjulsdrivna klassen hade Andreas Sjölander en omöjlig uppgift att ta igen det tillägg på en halvtimme han fick efter att ha brutit redan på den första sträckan på fredagen. Han körde bra under lördagen, men blev likväl 13:e (sist av de som fullföljde).

I avdelningen för historiska bilar bröt Björn Sjunning efter en avkörning. Gävlekollegan Johan Engberg slutade elva i klassen 1966-1975.
Totalsnabbast i Sydsvenska Rallyt blev ”Mister no problem” Mats Jonsson, Forshaga. Föga överraskande.

Mer läsning

Annons