Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crosscart – på speedwaybanan

Nej, vi pratar inte speedway och inte heller isracing.
Istället var det crosskart för hela slanten på Gävle Motorstadion i fredags, på speedwaybanan.

Annons

– Vi har kört en del uppvisning på speedwaybanor förut, men tävlingar är det mer tunnsått med. Men jag hoppas på en fortsättning, säger Rikard Berglund, en av deltagarna i debutarrangemanget.

Fredagens race var upplagt som en lagtävling à la speedway/isracing med improviserad uppdelning av förarna. SMK Gävles rundbanefantomer Ola Westlund och Posa Serenius agerade lagledare.

Nyss nämnde Rikard Berglund – boende i Valbo och given hemmafavorit – ingick i Posas lag. Han var kvällens mest framgångsrika förare med hela sju segrar och en andraplats och bjöd publiken på en hel del tuffa körningar – där det stundtals var närkontakt av första graden.

– Jag får väl tillbaka när vi kör SM i Västerås om två veckor. Men det är smällar man får ta, plirade han i depån efteråt.

In i det sista var det jämnt skägg mellan de båda lagen. Efter 16, av totalt 18 heat, stod det 48 mot 48 i protokollet. Därefter kunde Erikssönerna Jens och Jonas –Örebro respektive Kolsva – avgöra med en dubbel för ”lag Ola” i heat 19. Det hjälpte sedan inte att Rikard Berglund vann epilogen.

Sammanfattningsvis en kul tävling som måhända får efterföljare. Framtiden får utvisa…

Mer läsning

Annons