Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatik i back-SM – hemmaduon fick ge sig

Det var upplagt för dramatik när den fjärde deltävlingen i Back-SM avgjordes. Skutskärsduon Per Sikberg och Tomas Andersson blev trea i MSC-klassen. Hemmaföraren Anders Jansson blev tvåa i MC Solo.

Annons

Det bjöds på fin motorunderhållning i Skutskär i går när den fjärde deltävlingen i back-SM för motorcyklar avgjordes på Västanåbanan.

Ett femtiotal åkare, varav flera gästrikehopp, fanns på plats för att göra upp om placeringarna inför drygt 360 tillresta åskådare.

I MCS-klassen (motorcykel med sidovagn) bjöds publiken på en kraftmätning mellan SM-ledande Skutskärsduon Per Sikberg/Tomas Andersson och före detta trean Anders Nilsson/Mats Löf från Örbyhus/Örebro.

Till en början var det också Sikberg/Andersson som lyckades bäst. Redan efter två körda åk låg duon tvåa, fyra hundradelar efter ledande Arbogaduon Johan Nilsson med burkslaven Roger Nord. Nilsson/Löf däremot fick inte allt att stämma inledningsvis och låg såhär långt fyra efter en däcktouch i en kurva i första åket.

I det tredje och sista åket avgjordes kraftmätningen. Sikberg/Andersson, med inte mindre än nio SM-tecken i bagaget, gjorde på nytt ett fint åk, med sluttiden 41,34 sekunder. Ändå räckte det inte hela vägen eftersom Nilsson/Löf drog till med nytt banrekord, 40,68 sekunder i det avgörande heatet, och därmed vann klassen.

– Nilsson tampas vi jämt med. Han har vunnit flera tävlingar. Vi gjorde ändå tre jämna åk och jag trodde att vi skulle få till det bättre, säger Per Sikberg, som körde på ett par skurna Slicksdäck.

– Ja, det är ett annat gummi som gör att jag åker fortast där det är hårt på banan men får det halkigt där det är grusigt.

Trots tredjeplatsen är han ändå nöjd med dagens insats.

– Vi leder fortfarande totalt och har vunnit sex år på raken, så nu är vi inne på ett sjunde. Är vi med såhär långt så får de (motståndarna) åka fort om de ska åka ifrån oss, avslutar Sikberg och skrattar.

Tommy Bryfeldt med burkslaven Hans Johansson, blev näst bästa hemmaförare i MSC-klassen med tiden 42,04, vilket räckte till en sammanlagd femteplats i deltävlingen.

Även i dagens andra tävlingsklass, MC Solo, var det upplagt för fejd.

Hemmaföraren och veteranen Anders Jansson (han är närmare 43 år gammal) visade att rutin går före mod. Med finfina 40,80 i det andra åket, fjorton hundradelar efter ettan Daniel Jansson från Göta MS, tog han hem andraplatsen och med det behåller han troligtvis tredjeplatsen i den totala SM-serien.

Själv var han dock inte helt nöjd med resultatet efteråt.

– Banan var bra men det var halt. Jag har blivit tvåa och trea flera gånger nu, i år ska jag ta hem det. Det blir att ta risker nu framöver.

Sebastian Lönnövik, från Skutskärs MS och femma i SM före gårdagens tävling, slutade trea.

Fyra deltävlingar återstår nu att köra och inför den femte tävlingen nästa helg är det tätt i toppen.

 

Mer läsning

Annons