Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En avslutning Alexander inte räknat med i Åre

/
  • Alexander Westlund var på vippen att ta slutsegern i Rallycross on Ice – men slutade istället trea.

Skillnaden mellan succé och fiasko kan ibland vara hårfin. Alexander Westlund hade slutsegern i Rallycross on Ice inom räckhåll – men stupade på målsnöret!

Annons

Årets fjärde och sista deltävling i mästerskapet avgjordes på Åresjön. Inför epilogen toppade Alexander Westlund, Gestrike, tabellen med två poängs marginal tillgodo på Kevin Eriksson från Nynäshamn – 30 poäng mot 28.

Och det blev mycket riktigt mellan de här båda förarna som kampen om mästerskapstiteln skulle stå, hela vägen in i mål. Båda avancerade till final och väl där fick Westlund den bästa starten. Men Eriksson hakade på, fast besluten om att inte ge vika en tum.

– Jag missade starten, var lite sen på lamporna och spann loss. Trots det lyckades jag ändå komma iväg som tvåa, berättade Eriksson.

Som tog alternativspåret på det näst sista varvet, Westlund på det sista. De låg tvåa och trea i finalen och först över mållinjen skulle bli mästare…

Slutet blev dramatiskt – minst sagt. När Alexander Westlund kom ut från alternativspåret tampades han med med Kevin Eriksson om ledningen. Ingen ville ge sig. Det hela slutade med att 20-åringen från Torsåker fastnade i en snödriva och tvingades bryta.

Eriksson tog därmed emot målflaggan som tvåa – efter värmlänningen Thomas Bryntesson – och knep titeln.

– Det kändes som att jag höll mitt spår och så fick jag en rejäl bredsida. Det går inte att med ord beskriva hur det känns just nu, förklarade en mycket besviken Alexander Westlund efteråt.

Totalt så vann Kevin Eriksson Rallycross on Ice på 40 poäng. Thomas Bryntesson slutade tvåa i tabellsammandraget på 38 pinnar, medan Alexander Westlund tog hand om med bronset, ytterligare två poäng därefter.

Mer läsning

Annons