Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enduroförare från Dalarna dog i skogen under Hoforstävling: "vi vet fortfarande inte vad som hänt"

Gävle-Dala endurocup har drabbats av tragedi.
Under onsdagens deltävling i Hofors hittades en förare livlös i skogen – och hans liv gick inte att rädda.
– Det kom som en chock så klart. Vi vet fortfarande inte vad som har hänt, säger tävlingsledaren Anders Persson.

Annons

Det var mot slutet av tävlingen, kring 20.30-tiden på onsdagskvällen, som en åskådare slog larm. En förare, hemmahörande i en klubb i Dalarna, låg livlös bredvid sin motorcykel i ett skogsparti bara 50 meter från E16 som går mellan Gävle och Falun.

– Sjukvårdspersonal som vi alltid har tillgänglig under tävlingarna var snabbt på plats. Livräddande åtgärder sattes in direkt och han hämtades sedan av ambulans. Men det gick inte att rädda honom. Vi fick senare beskedet att han är avliden, säger en märkbart skakad Anders Persson.

– Vi vet fortfarande inte vad som har hänt, även om det vid en första anblick inte såg ut att ha varit frågan om en olycka. Jag var själv på platsen och det är i alla fall mitt intryck. Men som sagt, vi vet ännu inget om orsaken.

Den avlidne föraren ska ha varit i 30-årsåldern.

– Det är min bedömning, men jag vet inte riktigt säkert, säger Anders Persson.

Tävlingen i Hofors var en deltävling av sju-åtta stycken i endurocupen.

– Jag vet inte hur det här kommer att påverka fortsättningen. Vi får avvakta och se hur vi kommer att hantera detta. Först och främst måste vi få veta säkert vad som hänt. Just nu tänker man ju bara på förarens anhöriga och familj. Det är hemskt, det som hänt, säger Anders Persson.

Endurosporten har drabbats av ett tragiskt dödsfall, en förare hittades livlös i skogen under onsdagens tävling i Hofors och hans liv gick inte att rädda. (Bilden är en arkivbild och har inget med händelsen att göra)

Mer läsning