Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fint utgångsläge för Berglund i supercupen

En fjärdeplats för Martin Berglund i rallyt Kullingstrofén innebär läge för slutseger i supercupen.
– Jag är riktigt nöjd med min insats i tävlingen, förklarade Gävleföraren efter målgång.

Annons

Årets fjärde deltävling – av totalt fem – i supercupen avgjordes i skogarna runt Herrljunga. Fem sträckor mätte tillsammans 4,8 mil på bra grusvägar. Hela den svenska eliten fanns på plats.

Cupledaren i tvåhjulsdrivna klassen, Martin Berglund, knep kommandot på den första sträckan. En tiondels sekund kom att skilja till västgöten Stefan Wass.

Även i fortsättningen körde Martin, tillsammans med kartläsande Henrik Olsson, fort. Tempot räckte till en slutlig fjärdeplats i mål, 6,5 sekunder från en plats på prispallen.

Fram till segrande Per-Gunnar Andersson, Årjäng, kom att skilja knappa 18 sekunder.

– En riktigt kul tävling på finfina vägar. Stenhård konkurrens och strid om varje placering – precis som det ska vara, sammanfattar Martin.

Som tack vare sin insats i helgen drygade ut försprånget i den totala supercuptabellen. Nu skiljer 14 poäng till andraplacerade Stefan Jonsson, Vännäs (femma i helgen).

– Det står mellan mig, Stefan och Tobias Söderqvist när supercupen avgörs i Valdemarsvik om en månad. Nu gäller det att köra så mycket som möjligt och att vara i form till dess, avslutar Martin.

Nyss nämnde Tobias Söderqvist, från Årsunda, slutade åtta av de totalt 48 startande A-förarna i Kullingstrofén. Att det bara fattades dryga halvminuten fram till segrande ”P-G” Andersson vittnar om bra standard på förarna i toppskiktet – den sistnämnde har ju trots allt kört VM i flera säsonger.

– Jag hade gärna varit några placeringar högre med tanke på tabelläget i cupen, men i det stora hela tycker jag körningen var godkänd, säger Tobias.

Andreas Sjölander, Gävle, försvarade gästrikefärgerna i den fyrhjulsdrivna klassen.

Blev här femma, bäst av de förare som körde Grupp N – otrimmat:

– Känns riktigt bra, i synnerhet som att jag inte kommit i mål i något enda grusrally i år hittills. Dessutom är det två månader sedan jag körde tävling senast, så det kändes lite ringrostigt idag.

Totalt i supercupen parkerar Andreas på femte plats. Redan klar slutsegrare är Mats Jonsson, Forshaga efter fyra raka fullpoängare.

I Kullingstrofén blev marginalen fem sekunder till hemmaåkaren Henrik Persson.

Mer läsning

Annons