Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera starka namn saknades för Gävle – då räckte man inte till

/
  • Conny Fastesson knep tre andraplatser i serietävlingen i Bollnäs. Här är 71-åringen på väg att passera Bockarnas Douglas Blomqvist.

En tredjeplats blev facit för SMK Gävle när isracingseriens sjätte omgång avgjordes i Bollnäs i lördags.
Vann gjorde Strömsund, före hemmafavoriterna Bockarna.

Annons

Lagen hade delvis annorlunda uppställningar jämfört med tidigare i vinter beroende på lag-VM som kördes i Ryssland samtidigt. Tabelltvåan ÖMK Rundbana led mest av detta och sladdade nu ner till en jumboplats.

Strömsund har en bättre bredd i truppen och kunde trots allt ta hem spelet. Jimmy och Hans-Olof Olsén – son respektive far – visade vägen till sjätte raka segern för nordjämtarna. Åtta poäng blev marginalen till Bockarna, där Viktor Svensson var den klart lysande stjärnan.

Gävle saknade de tjeckiska bröderna Jan och Anton Klatovsky, liksom Per-Anders Lindström (upptagen av privata göromål).

– Dessvärre fick jag även återbud i veckan av Andreas Bergström och vi kom till start med en man kort, berättar lagledaren Anna Wästersved.

Detta medförde att Gävle – i likhet med ÖMK Rundbana – inte körde ”reservernas” heat och därmed tappade värdefulla poäng. Bäst i laget blev Joakim Söderström med sju pinnar.

Imponerade mest gjorde emellertid 71-årige Conny Fastesson. Denne inledde med en andraplats (efter Hans-Olof Olsén) i den första omgången. Han knep därefter samma placering i sitt andra framträdande – nu efter Jimmy Olsén.

En nolla i heat 13 följdes sedan av ännu en andraplats i den fjärde och sista omgången för Connys del. Denna gång skuggade han Bollnäs norrman Jo Saetre i mål.

Kompletterade Gävles skörd upp till 22 poäng gjorde Rickhard Edlund, fem poäng, samt Michael Sjögren, fyra.

Hittills obesegrade Strömsund har nu 18 poäng i tabellen och följs av ÖMK Rundbana på tio. Gävle delar tredje plats med Bockarna Bollnäs, båda med fyra poäng.

LÄS MER: Här har Posa sin överman – Conny, 71, är Sveriges äldsta isracingförare

Mer läsning

Annons