Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt strul för Söderberg – 20:e man i Carrera Cup

Det var fortsatt missflyt för Stefan Söderberg när bilarnas Carrera Cup fortsatte i Falkenberg i går.
Redan på det andra varvet försvann möjligheterna till en framskjuten placering för 25-åringen från Gävle – som startade racet från sista rutan efter att ha brutit dagen innan.

Annons

– Jag satsade på tidigt avancemang, men när jag skulle köra förbi en medtävlare gick det galet. Denne saktade in före en kurva mycket tidigare än jag räknat med och jag tvingades panikbromsa, berättar Stefan.

Stefan låste upp alla hjulen och kanade sidledes på asfalten. Samtliga fyra däck tog därmed skada.

– Det blev bromsplattor på däcken och jag fick därefter helt rikta in mig på att nå målet samt eventuellt rädda någon poäng i mästerskapet. Riktigt surt!

Stefan blev till slut 20:e man, tre varv efter täten.

Vann gjorde hemmaåkaren Fredrik Larsson, före Edward Sandström och Tony Rickardsson. En prima körning presterade Gestrikes 50-plussare Stefan Pettersson, en riktig veteran i racingsammanhang. Tempot räckte för att bli sjua – årets bästa resultat hittills.

Tabelledande Cralle Lindholm bröt och därmed är det spännande i sammandraget när fyra av åtta deltävlingar körts i mästerskapet. Lindholm toppar visserligen fortfarande, men bara sex poäng före Fredrik Larsson.

Denne skuggas i sin tur av Jocke Mangs och Tony Rickardsson, vardera en pinne efter. Stefan Söderberg halkade ner till åttonde plats (tre placeringar före namnen Pettersson).

– Nu är det full attack och en del chanstagning som gäller i fortsättningen. Det är enda möjligheten att ta igen förlorad mark, avslutar Stefan Söderberg.

Mer läsning

Annons