Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle avgjorde serien i sista crosstävlingen

Seger i tävlingen – och detsamma även sammanlagt!

Gävle tog hem spelet i dubbel bemärkelse när motocrosserien avgjordes i Skutskär igår.

Annons

Inför säsongens femte och avslutande deltävling på Västanåbanan var det dött lopp mellan Dala-Falun och Gävle i tabellen, båda lagen på 55 poäng. Chans till slutseger hade även Rättvik-Boda som skuggade två pinnar efter.

Det blev Gävle – med Pontus Högberg, Sören Englund, Simon Svärdström, Anders Nyström samt Emil Lindholm i laguppställningen – som till slut drog det längsta strået i epilogen. Efter en spännande kamp skilde endast sju förarpoäng till Dala och därmed var ju saken klar.

Bästa föraren denna regnkalla och blåsiga lördagseftermiddag var Gustav Milling, Dala. Facit blev maximala tre heatsegrar i division 1, vid samtliga tillfällen närmast följd över mållinjen av Gävles Pontus Högberg.

– Gustav körde verkligen bra idag. Själv har jag varit skadad i tre veckor och ville inte ta några risker, berättade Pontus efteråt.

Som i det första heatet trots allt fick känna vart gränsen gick.

– Försökte haka på i täten men körde omkull. Tog det aningen lugnare efter detta.

Sören Englund slutade fyra i samtliga sina framträdanden efter bra starter. Men ingen dans på rosor för Gävleveteranen.

– Nej, det var en pers idag, jag är förkyld och hade inte den rätta orken. Gällde att hushålla med krafterna för att inte riskera köra slut på sig själv. Extra viktigt när det nu blev så jämnt i täten med Dala, sammanfattade Sören.

Trea i tävlingen blev Woxnadalen. Fjärde plats gick till Rättvik-Boda, medan hemmalaget Skutskär klarade femte plats.

Här körde Markus Lövgren, Henrik Holmqvist, Daniel Starnberg samt comebackande Staffan Eriksson.

SMS kunde även glädja sig åt att passera Bollnäs med minsta möjliga marginal i det totala sammandraget – och sluta femma i serien.

Hofors saknade Robert Bergman och Tommy Sjöström i laget och fick hålla tillgodo med sjunde plats i division 1. Tvåan vanns av Årsunda, där bröderna Kim och Peter Jansson var de mest poängeffektiva. I det andra heatet körde även kusinen Mattias Jansson bra med en tredjeplats.

Foto: Kurt Eliasson

Mer läsning

Annons