Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebor höll farten uppe i SM-tävling

Andreas Sjölander och Martin Berglund, båda Gävle, höll tempot på topp i Snapphanerallyt. ”Sjölla” knep andra plats i otrimmat tvåhjulsdrivet, medan Martin styrde i mål som trea i den trimmade klassen.

Annons

Tävlingen avgjordes i trakterna runt Hässleholm och var unik på det sättet att den ingick både i SM – som tredje deltävlingen av fyra – och tillika var final i supercupen.

Tråkigt nog inträffade en olycka redan på den första sträckan. Dick Wicksell från Uppsala, med Niklas Fransson som kartläsare, kraschade rejält och fick hämtas med ambulans. Båda var kvar på sjukhus när detta skrevs (på lördagens kväll), där Dick opererades för en skadad lunga.

Sträckan ströks och därmed blev ett från början kort rally ännu kortare. Andreas Sjölander började lite trevande men spurtade starkt på slutsträckan. Slutade tvåa i klassen, knappa sju sekunder från förstaplatsen.

– Jag fick inte till det i det inledande skedet. Men det stämde allt bättre och på den fjärde sträckan blev det en kanontid, berättade Andreas efter målgången.

Vann gjorde Viktor Henriksson, Nynäshamn, med Håkan Palm från Sandviken som kartläsare. Knappa sju sekunder blev den slutliga marginalen. Även i junior-SM blev det samma facit.

– Nu är vi med i kampen om medalj. Känns bra inför avgörandet i Norrköping om två veckor, fortsätter Andreas Sjölander.

Martin Berglund kom till start med målsättningen att vinna trimmat tvåhjulsdrivet:

– Med hela SM-eliten på plats kändes det som att det bara var att ge järnet. Vinna eller försvinna!

Det såg ett tag ut som taktiken skulle lyckas. Inför sista sträckan toppade Martin och kartläsande Patrik Dybeck med 2,4 sekunder före östgöten Pelle Sääw.

Dock blev det till slut en tredjeplats för Martin. Satsningen på slutet var lite i överkant.

– Körde av vägen vid ett tillfälle och tappade tid. Men jag är trots allt mycket nöjd, kommenterade Valbokillen, som bara hade 3,6 sekunder fram till segerpokalen.

(Den interna kampen med klubbkollegan Andreas Sjölander vann Martin med 2,9 sekunder…)

I trimmade klassen jagade även Tobias Söderqvist från Årsunda en framskjuten position. Men en krånglande styrservo ville annorlunda och Tobias fick hålla tillgodo med 19:e plats (av 74 startande).

I fyrhjulsdrivna klassen tvingades Kenth Östlund från Hedesunda bryta efter att ha kört sönder framvagnen.

Mer läsning

Annons