Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors rådde inte på Dala-Falun

Dala-Falun – med Mats Nilsson i spetsen – vann även årets andra deltävling i nedre norras seriemotocross. I 30-gradig hetta i Bollnäs igår tog man segern med 25 poäng tillgodo på Hofors.

Annons

Mats Nilsson vann två av heaten i division 1, det resterande (första heatet) gick till klubbkollegan Gustav Milling. Även Anders Höök hade bråttom och det räckte för att laget skulle triumfera i sammandraget.

Hofors var trea i det inledande skedet, 19 poäng efter ledande Dala. Därefter kunde man klättra upp ett pinnhål och lägga beslag på andraplatsen.

Junioren Tommy Sjöström samt altmeister Bosse Högberg knep totalt 82 respektive 81 poäng. Sjöström bokförde en tredjeplats och var därtill fyra i sina övriga framträdanden.

Bosse inledde med en sjundeplats, men var därefter rejält på ”g”. En tredjeplats i det andra heatet följdes av en andra i epilogen där han länge och väl hade häng på ledande Mats Nilsson. Tredje ordinarie förare, Mathias Jansson, körde ihop 44 pinnar, medan Andreas Oskarsson och Rasmus Sundberg delade på den resterande styrningen.

Hedesunda bjöd Rättvik-Boda en hård kamp om den resterande pallplatsen. Inför det sista heatet var det dött lopp, men här kunde Rättvik dra ifrån med tre poäng.

Bäst i Hedesunda lyckades Joacim Olsson. Torbjörn Wallner hade även han bra drag under galoscherna i värmen och dammet.

Med tidigare skadade Sören Englund återbördad kunde Gävle ta en överlägsen förstaplats i division 2. Björn Rosén och Filip Tägström kompletterade på bästa sätt och det var endast i det första heatet som laget inte hade samtliga nämnda bland de tre främsta.

Den slutliga marginalen blev hela 78 poäng till andraplacerade Årsunda. Bröderna Peter och Kim Jansson visade vägen bland de sistnämnda.

Tredje plats gick till Skutskär. Här var Markus Lövgren och Henrik Holmkvist de mest framstående.

Mer läsning

Annons