Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högberg tillbaka efter skadeeländet: "Otroligt nöjd"

Äntligen skadefri och nu är det gasen i botten som gäller för Pontus Högberg.
En total tredjeplats i årets tredje deltävling i enduro-SM i Östhammar vittnar om att formen är på topp.

Annons

Efter tävlingar i Falköping samt Hofors var det nu dags för förarna att ta sig an banan vid Lundafältet. Banan omfattade tre prov och kördes fem varv.

Pontus Högberg har de senaste två åren haft problem med skador som lagt hinder i vägen för tävlandet. Men nu är det återigen full fart för Gävlekillen.

– Jag är otroligt nöjd med min insats. Har bytt märke på cykeln till KTM och det gick jäkligt bra, berättar han.

Är du helt återställd nu?

– Ja, frånsett en lös benbit i ena axeln. Men den väntar vi med att fixa tills säsongen är över. Just nu är jag grymt åksugen och vill slutföra de tre SM-deltävlingar som återstår, fortsätter Pontus.

Som alltså slutade trea i det totala sammandraget i lördags. Vann gjorde oslagbara Joakim Ljunggren, Karlskoga, minuten före Tibros Andreas Linusson. Pontus hade i sin tur en minut och sex sekunder fram till andraplatsen.

– Känns bara så jäkla bra. Fick starta långt bak eftersom jag inte är med i toppen på SM-tabellen och körde ikapp flera konkurrenter. Det dammade rejält och var svårt att köra förbi, men jag tror ändå inte jag tappade någon placering på detta faktum, berättar Pontus vidare.

En första klassens körning presterade även Adam Andersson från Örbyhus. Han knep en total sjundeplats i tävlingen och blev tillika tvåa bland juniorerna, endast lite drygt fyra sekunder efter Falköpings Erik Ljungberg.

Ändå var inte uppladdningen den maximala:

– Nej, jag har varit förkyld i över en vecka. Med tanke på det så var målsättningen att ta sig runt i första hand. En placering bland de fem bästa i klassen hade känts som bonus, förklarar Adam.

Men som alltså presterade långt bättre än så.

– Ja, det är nog mitt bästa hittills. Och nära klasseger var det också. Normalt sett är jag längre efter Erik Ljungberg än jag var nu!

I klassen SM2 fullföljde Gävles Olle Björklund som nionde man. Alexander Brodin, Hofors, slutade sexa i JSM2, där Ockelbos Joakim Nordin styrde i mål som nia och Robert Engberg, Hofors, tolva. Niclas Lindberg, Gävle, tvingades bryta.

Totalt i SM håller Adam Andersson en andraplats i JSM1 med 51 poäng, nio efter Erik Ljungberg. Joakim Nordin är tabellsjua i JSM2.

Men vi ska väl heller inte glömma Bosse Högberg. Gävleveteranen (pappa till Pontus Högberg) tog nu sin tredje raka förstaplats i riksmästerskapet för Veteraner. Över en minut skilde till Olof Adielsson, Göteborg och Bosse toppar RM-tabellen på maximala 60 poäng!

Mer läsning

Annons