Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmkvist har greppet

Andra raka. Och nu har Jimmy Holmkvist kopplat greppet i rallycross-SM! Årets andra SM-deltävling för supernationella klassen kördes på Westombanan i Arvika. Gestrikes Jimmy Holmkvist – boende i Hofors – imponerade i kvalet med två förstaplatser, säkrad i A-finalen och pole position.

Annons

Här tog Jimmy kommandot i starten, knappt före Fredrik Tiger, Kalix och Martin Nilsson, Trollhättan.

Jimmy valde ta alternativspåret på det tredje varvet och de båda övriga smet förbi. Men när Tiger och Nilsson också kört det obligatoriska ”alternativet” kunde Jimmy återigen avancera till ledning – och segerpokal.

– Känns bara bra. Två raka fullträffar i SM hittills. Säsongen kunde inte börjat bättre, säger Jimmy.

Som redan ryckt i tabellen och har elva poängs marginal till Fredrik Tiger.

– Det återstår fem deltävlingar. Men det känns bra att ha den här ledningen att falla tillbaka på. Tids nog går väl något sönder även för min del, fortsätter Jimmy.

Bra körningar presterade även klubbkollegan, Gävlebon Christer Eriksson. En fjärdeplats samt två sjunde i kvalet betydde B-final. Här slutade Chrille fyra.

Oskar Sundell från Järbo – trea i SM-premiären på Ring Knutstorp – hade det desto motigare. Inledde med en tredjeplats i det första kvalet men snurrade i sitt andra framträdande. Därefter punktering i slutomgången och ajöss till finalpasset. Oskar blev 16:e i tävlingen, medan Greger Jäderberg, Gestrike, slutade 22:a.

Mer läsning

Annons