Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jimmy hittade segerspåret i rallycross-SM

– Känns helt otroligt bra. Suveränt! Jimmy Holmkvist, Gestrike, tog segern i supernationella klassen när rallycross-SM fortsatte inför ett nära nog fullsatt Strängnäs motorstadion i torsdags kväll.

Annons

Snabbast i kvalet var Finnskogas Urban Bergström. Jimmy Holmkvist tog två andraplatser (och en fjärde) och stod i främsta ledet, jämte Bergström, i starten för A-finalen.

Här ryckte den sistnämnde åt sig ledningen fram till den första kurvan, men kanade ut i sandfållan. Jimmy avancerade till spets och valde därefter att ta alternativspåret redan på det andra varvet.

Ledningen togs över av östgöten Mikael Thiman, men Jimmy tappade bara en placering. Knaprade därefter in meter för meter och när Thiman styrde in på alternativet varvet före målgång passerades han av Jimmy. Saken var klar.

– Såg enbart Thiman i backspegeln efter ett fullbordat varv. Då kände jag att det var läge att ta alternativspåret, berättade en mycket nöjd Jimmy efteråt.

Som hade fruktat att Urban Bergström skulle bli en svår nöt att knäcka.

– När jag dessutom fick ta omtag på kopplingen i starten och tappade flera meter tänkte jag att det nog var ”kört”. Men så försvann Urban ut i sandfållan och helt plötsligt var det ändrade förutsättningar.

Bra körde även Oskar Sundell från Järbo. Slutade femma i kvalet, på vippen att den sista platsen i A-finalen.

Istället blev det B-final. Här tog Oskar ledningen, men var nära att snurra i första kurvan efter det att banan blivit hal på grund av en regnskur. Han kastade sig istället i all hast in på alternativspåret och föll till femte plats. Jagade sig därefter upp till en slutlig tredje.

– Jag är nöjd med det. Min första säsong i SM och det har gått över förväntan, sammanfattar Oskar.

Christer Eriksson från Gävle, tävlande för Gestrike, slutade utanför final efter ett delvis problemfyllt kval.

Totalt i SM, efter fem körda deltävlingar, toppar Jimmy Holmkvist tabellen överlägset. Han har fyra segrar och en andraplats på meritlistan. Oskar Sundell håller åttonde plats.

– Ser riktigt bra ut. En deltävling ska räknas bort före finalen här i Strängnäs den 27 september och jag måste därmed förbättra den andraplats jag har från Piteå för att öka poängskörden. Det är målsättningen i Haninge om en dryg vecka, avslutar Jimmy Holmkvist.

Mer läsning

Annons