Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljunggren vann allt i Novemberkåsan

16 sträcksegrar av lika många möjliga talar sitt tydliga språk:

Joakim Ljunggren körde skjortan av medtävlarna i enduroklassikern Novemberkåsan!

Annons

Som vi kunde berätta redan i gårdagens tidning öppnade fjolårssegraren Jocke Ljunggren tävlingen på bästa tänkbara sätt. Den 25-årige värmlänningen fortsatte sedan prestera topptider på kvällen och natten. Vid målgången fram på småtimmarna skilde nära 18 minuter till andraplacerade Björne Carlsson, Folkare. Om inte utklassning så i alla fall näst intill…

– Det gick helt enkelt sjukt bra. Hade bra ork, kände mig stark och hojen fungerade prefekt, sammanfattade segerherren vid prisutdelningen på söndagens förmiddag.

Ledning från start till mål och en till synes lätt seger. Var det en väntat utgång i landets mest prestigfylld endurotävling?

– Nej, i synnerhet inte som startfältet höll högre klass i år jämfört med till exempel ifjol. Nu fanns ju samtliga av de bästa förarna på plats, fortsätter Jocke.

Som inte tänker vila på lagrarna alltför länge.

– Står inte på förrän inomhus-VM drar igång. Blev trea här ifjol och vill väldigt gärna försvara den placeringen, berättar han avslutningsvis.

Björne Carlsson är en annan förare med meriter i VM-sammanhang. 17 minuter, 49 sekunder samt 58 hundradelar skilde honom fram till den översta platsen på prispallen, efter drygt fem timmars effektiv åktid.

– Hade krångel med bromsarna på kvällen och det blev stressigt. Hann inte äta och dricka som jag skulle och fick rejält ont i magen. Är faktiskt glad att jag tog mig till målet, förklarar Folkareföraren.

Nöjd med kåsan var även tredjeplacerade Dala-Faluns Mats Nilsson, före start nämnd som favorit jämte Joakim Ljunggren.

– Ja, en tredje plats känns faktiskt bra under rådande omständigheter. Jag har haft dåligt med tid till förberedelser efter segern i Gotland Grand National för två veckor sedan. Ska man hänga med i Ljunggrens tempo måste allt vara på topp, menade Lappen vid pokalutdelningen vid Teknikparken.

Fjärde plats i seniorklassen gick till Uppsalaföraren Patrik Wicksell. Femma slutade Östhammars Johan Gustafsson, medan Anton Nordh, Skövde, tog sjätte plats.

Till de brutnas skara hörde bland andra flerfaldige världsmästaren Anders Eriksson, Tibro, som gav upp på den tionde sträckan (höll i det läget åttonde plats). Även Olle Löthman, Östhammar – som inledde prima på dagsetappen – bröt.

Mer läsning

Annons