Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundberg åkte på tvären men kom tvåa

Söndagens fortsättning på norska mästerskapet i backe, i Trögstad, blev dramatisk. Cato Brynildsen vann Rallyklassen före Mikael Lundberg från Gävle, men på bekostnad av en kvaddad BMW M3.

Annons

Värmen gjorde att asfalten ”svettades” och fästet blev sämre. Cato Brynildsen – tvåa efter Micke Lundberg dagen innan – satsade allt och fick till en supertid i det första åket.

– Själv genade jag lite för mycket på ett ställe på gruspartiet och bilen ställde sig på tvären, berättar Micke.

Som därefter bättrade sig i åk 2, dock inte tillräckligt för att straffa ledartiden. Trots att han redan var klar segrare körde sedan Brynildsen rejält åt pipsvängen.

– Kanske uppfattade han inte att segern redan var klar för hans del. Hur som helst så körde han med bredsidan in i en berghäll i hög fart och slog sönder bilen totalt. Inte alls kul, fortsätter Micke.

Totalt i mästerskapet delar nu Lundberg och Brynildsen ledningen. Men det finns en del frågeteckan inför fortsättningen.

– Vårt förbund har lagt en extra deltävling i Västerås samtidigt som en av tävlingarna i norska mästerskapet körs. Det här ställer till med problem eftersom en del norrmän även tävlar i Sverige. För egen del måste jag ju också välja SM eller NM om inte Västeråstävlingen flyttas, avslutar Mikael Lundberg.

Mer läsning

Annons