Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundberg pallade trycket i Norge

En riktig Norgehistoria – men det blev guld.

Mikael Lundberg stod pall för trycket och tog titeln i tvåhjulsdrivna rallyklassen när norska mästerskapet i backe för bilar avgjordes i helgen!

Annons

Efter att ha säkrat sitt åttonde SM-guld i Sundsvall för några veckor sedan styrde Micke Lundberg färden till Lillehammer och det norska avgörandet. En helg fylld av strapatser…

– Nära 20 plusgrader på fredagen byttes till vinterväder tävlingsdagen. Den första kvalomgången fick strykas under tiden som arrangören spolade asfaltbacken i tre timmar för att få bort snön, berättar Micke.

Därefter kunde tävlingen ta sin början men föret var vanskligt. Micke körde på säkerhet för att ha en grund att stå på. Tog femte tid.

– Jag hade bra läge i tabellen. Om Tommy Herregården vann räckte det för mig att bli sjua för att säkra guldet. Däremot kunde jag inte riskera en avkörning och tvingas bryta, förklarar Micke vidare.

Alla väntade på det avgörande åket, men något sådant blev det inte. Efter det att snöfallet tilltagit på eftermiddagen avbröts tävlandet av säkerhetsskäl. Och därmed var ju saken klar.

– Tävlingen som sådan blev ett rejält anti-climax. Men självklart är jag jättenöjd med att det blev guld för min del.

Totalt åtta guld i Sverige och nu det första i Norge.

– Blev trea i Rallycrossklassen i norska mästerskapet, jag tror det var 1999. Ifjol tog jag silver. Känns kul att det nu blev guld, menar Micke.

Efter målgång i Sundsvall firade han hundra förstaplatser i backe. I SM har han 40 delsegrar.

– Nu väntar översyn av bilen till kommande säsong. Då hoppas jag även kunna köra Uphill cup, i år kolliderade mästerskapet delvis med det norska.

Mer läsning

Annons