Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molvik tvåa i Hälsinge Open

Det var på det berömda håret för Nicklas Molvik i dragracingtävlingen Hälsinge Open. Gävleåkaren var snabbast i kvalet i USA-klassen, men fick bita i gräset i finalen efter ett rejält anticlimax.

Annons

I sin Pontiac Firebird var Nicklas nära två tiondels sekunder snabbare än Andreas Frost från Avesta i kvalet. Christer Åberg, Ockelbo, var fyra och Sandvikens Jörgen Lingvall sexa.

Nicklas Molvik slog sedan ut Anders Edh från Hudiksvall i den ena semifinalen. Till final avancerade även Frost efter seger i mötet med Anders Näsman, Matfors.

Finalen bjöd på dramatik – och regeltolkning. Andreas Frost rödlyktade (tjuvstartade) nämligen och allt så ut att vara klappat och klart för Nicklas Molvik. Då fick den sistnämnde fel på växellådan och styrde av banan för att förhindra eventuell oljesanering på banan.

Efter en stunds palaver dömdes Frost till segrare. Molvik fick hålla tillgodo med andra plats och att ha satt nytt banrekord på sin väg mot finalkörningen.

I klassen Europa/Asien var tre av fyra semifinalister gästrikar – Thomas Scheele från Gävle, Victor Jansson, Sandviken samt Skutskärs Andreas Åberg.

Trion mötte Ola Öst från Edsbyn, som slog ut Victor Jansson. Scheele vann i sin tur över Åberg.

I finalen därefter kunde sedan Öst dra det längsta strået före Thomas Scheele inför 2 000 åskådare.

Mer läsning

Annons