Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Perfekt åk av Bryfelt/Johansson

– Vi fick till det riktigt bra i sista åket!
Tommy Bryfelt plirade ikapp med vårsolen efter segern i Ånnabodaloppet, årets inledande deltävling i back-SM för motorcyklar.

Annons

Hemmaåkaren Anders Nilsson – med burkslaven Mats Löf från Örbyhus – toppade efter det första åket, åtta hundradelar före regerande svenska mästarna Per Sikberg/Tomas Andersson, Skutskär. På tredjeplatsen följde Tierps Tommy Bryfelt med Skutskärskillen Hasse Johansson i ”burken”.

I det andra åket bättrade sig Sikberg/Andersson med nästan en halv sekund och det räckte för att ta ledningen.

Men det var tredje och sista åket som skulle komma att avgöra resultatlistans utseende. Här fick Bryfelt/Johansson till det perfekt och kunde lägga beslag på segerpokalen, tre ynka hundradelar före Sikberg/Andersson.

– Vi var snabbast i den nedre delen av backen, dock utan att få till det fullt ut i de två första omgångarna. Men tredje gången gillt var det fullt ös ända till målet, berättade en nöjd Tommy Bryfelt.

Som i vintras även vann SM på isbana tillsammans med Hasse Johansson.

– Känns som att vi blev riktigt samspelta i samband med isbanetävlandet. Jag tror det gjorde susen att vi höll formen igång i vintras, fortsätter Tommy.

Pelle Sikberg var dock inte missbelåten med andraplatsen.

– Inte alls. Vi är väl en smula ringrostiga jag och Tomas och hade en del småmissar. Men det sitter rätt bra att bli tvåa. Tommy körde bra.

I solo var Åke Jansson, tävlande för hemmaklubben Teknis, snabbast i samtliga tre körningar. Tvåa var hela tiden Anders Jansson, Skutskär, till slut 25 hundradelar från den översta platsen på prispallen.

– Tog i maximalt i det sista åket för att om möjligt ta ikapp. Men det räckte inte ända fram, konstaterade Anders.

Som dock har ett litet triumfkort i bakfickan inför det fortsatta tävlandet.

– Är faktiskt extra tävlingssugen i år. Ser fram mot fortsättningen på säsongen!

Sjätte plats gick till Årsundas veteran Anders Olsson. Sebastian Lönnövik från Skutskär slutade åtta.

Mer läsning

Annons