Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Posas fina revansch – tog 20:e SM-guldet

Den gamle ger sig inte.
I går knep Posa Serenius sitt 20:e (!) SM-guld i isracing inför nära sjutusen betalande åskådare på Studenternas i Uppsala!

Annons

Posa, fyllda 61, knäckte motståndarna redan i den första kurvan i A-finalen.

Därefter lekte han mer eller mindre hem förstaplatsen – före sensationsmannen och Gävlekollegan Fredrik Johansson.

– Ja, det stämde riktigt bra i finalheatet. När jag väl tagit mig till ledning kändes det tämligen säkert, berättade Posa efteråt.

Och trots att han har en viss vana att vinna SM gick det inte att ta miste på glädjen.

– Känns skönt efter strulet och uteslutningen i VM. Dessutom är jag ju inte helt återställd i min vänstra hand, berättar han vidare.

Trots att handen spökade i starterna kunde Posa lägga beslag på fem heatsegrar i grundtävlingen, maximal pott, vilket han var ensam om att klara. Han var därmed klar för A-finalen, tillsammans med klubbkompisen Peter Koij (tolv poäng i grundtävlingen), jämten Per-Anders Lindström, 13 pinnar, – samt B-finalsegrande Fredrik Johansson.

Fredrik var snabbast iväg men redan i den första kurvan tog Posa – via en innersniff – hand om ledartröjan. Därmed var saken klar.

– Verkligen ett skönt sätt att avsluta säsongen på. Alltid lättare att motivera sig till en fortsättning när det går så här bra.

– Vi får se. Det handlar om motivation, men jag tror nog att det lutar åt det hållet…

Glädjande nog blev det alltså även en silvermedalj till Gävle. Fredrik Johansson (boende i Linköping) gör sin första isracingsäsong men aktar inte för rov att ta för sig rejält.

Fem andraplatser i grundtävlingen följdes av seger i B-finalen – och en slutlig andraplats efter Posa.

– Klart man är nöjd. Hade nog inte riktigt vågat hoppas på detta före start, sammanfattade Fredrik.

Det kunde ha blivit tre Gävleåkare på pallen, men den resterande platsen tog jämten Per-Anders Lindström, före Peter Koij. Trots allt ett riktigt prydligt gästrikefacit.

Den fjärde Gävleåkaren, Per Bruhn, däremot hade en nattsvart dag och körde omkull rejält redan i sitt första framträdande, en otäck vurpa. Han körde därefter skadad den andra omgången men kastade sedan in handduken för gott.

Mer läsning

Annons