Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rallycross-SM med Jimmy i förgrunden

Jimmy Holmkvist, Gestrike, kom på andra plats i A-finalen när rallycross-SM, supernationella klassen, fortsatte i Piteå i söndags. Årets tredje deltävling i SM handlade helt och hållet om Jimmy, samt om Fredrik Tiger från Kalix – ettan och tvåan i tabellsammandraget. De båda dominerade från början till slut.

Annons

Jimmy vann den första kvalomgången, sekunden före Tiger. Den sistnämnde tog sedan spiken i det andra åket. Här slutade Jimmy blygsam 14:e efter att ha missat i starten.

Därmed var den sistnämnde piskad att göra ett bra resultat i slutomgången för att ha chans till final. Så blev det också. Jimmy knep bästa tid med 25 hundradelar tillgodo.

I A-finalen ryckte Jimmy starten – före Fredrik Tiger – och såg ut som en segrare. Men på det sista varvet hände något. Jimmys bil började sladda och Tiger kunde ta sig förbi. En halv sekund skilde vid målgången.

– Vet inte vad som hände. Möjligen har diffbromsen gått sönder eller så fick jag något bekymmer med däcken, berättar Jimmy.

Som trots allt är relativt nöjd med utflykten till norrbotten.

– Visst vill man ju alltid vinna, men en andraplats är ju också fullt godkänd…

På plats i Piteå fanns även Oskar Sundell från Järbo. En fjärdeplats samt en åttonde blev facit i kvalet, vilket räckte för en plats i B-finalen. Här slutade Oskar femma.

Totalt i SM behåller Jimmy Holmkvist ledningen, nu på 95 poäng. Han skuggas sex pinnar efter av Fredrik Tiger. Oskar Sundell parkerar på en tredelad sjundeplats i tabellsammandraget.

Redan till helgen fortsätter SM, i Kalix.

 

Mer läsning

Annons