Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkert kört av gästrikeduo

Håkan Björkman fyra och Andreas Sjölander femma. Gästrikeduon klarade SM-rallyt Kolsvarundan med hedern i behåll.

Annons

Årets fjärde deltävling i SM omfattade tio sträckor på tillsammans nära tolv mil i skogarna runt Köping, Skinnskatteberg och Fagersta.

Vägarna var bitvis svårbemästrade och många ekipage hamnade på taket i diket.

I klassen otrimmat tvåhjulsdrivet höll Håkan Björkman – med Håkan Hessel som kartläsare – sjunde plats efter fredagen. 21-åringen från Torsåker körde säkert i går och kunde glädja sig åt att sluta fyra. Bland juniorerna räckte framfarten för en andraplats.

– Det är jag nöjd med. Jag hänger bitvis inte riktigt med i tempot, men å andra sidan är jag kvar på vägen när flera av medtävlarna kör av, sammanfattade Håkan efteråt.

Håkan fick en minut och 40 sekunder i tillägg efter att ha överskridit tiden vid ett av servicetillfällena. Det var en kulbult i framvagnen som behövde bytas och reparationen strulade.

– Så det var lite ”kört” redan från början att tampas om en pallplats kändes det som. Men i övrigt har det funkat bra, fortsätter Håkan.

Totalt i SM avancerade han från fjärde till tredje plats. I junior-SM är Håkan tvåa inför avslutningen i Katrineholm om tre veckor.

Andreas Sjölander från Gävle parkerade som sexa i fyrhjulsdrivna klassen inför gårdagens åtta sträckor. Han hade problem med väghållningen.

– Bilen kändes konstig att köra så vid servicen låste vi elektroniken till differentialerna. Då fungerade allt genast bättre, förklarar Andreas.

Ett tag tampades han om en plats på pallen, men fick ge upp den förhoppningen när en bromsslang gick sönder på näst sista sträckan.

– Vi fick laga provisoriskt och helt enkelt sikta in oss på att nå målet. Tappade en placering på detta, berättar ”Sjölla” vidare.

Femteplatsen innebär ingen förändring i tabelläget. Han är fortfarande sexa.

Vann klassen – och totalt – gjorde Per-Gunnar Andersson, Årjäng. Sex sekunder kom att skilja till trimmade klassens segrare, östgöten Mikael Lindqvist.

Mer läsning

Annons