Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenföraren fördes till sjukhus i ambulans efter svår olycka – hade änglavakt

/
  • Sandvikenföraren Jens Nordqvist hade änglavakt efter den svåra olyckan i Överkalix. Han fördes till sjukhus med ambulans efter att ha blivit påkörd bakifrån.

Sandvikens Jens Nordqvist hade beskydd av högre makter under skotertävlingarna i Överkalix i helgen. – Skotern stannade inte förrän jag låg under den, säger han till Norrländska socialdemokraten (NSD).

Annons

Det var i tredje deltävlingen av Sverige Cup Norra som Jens Nordqvist, som är uppväxt och numera hemflyttad till Sandviken, hade änglavakt. I ett av tävlingsheaten fick Nordqvist, som vann i lördagens Sport 800, kast på skotern ett av hoppen och tappade skotern. Han flög åt ett håll, skotern åt ett annat. Han tog sig upp till knästående men blev påkörd i ryggen av en annan skoter.

– Det bara small. Sedan flög jag genom luften fem-tio meter. Men skotern som kört på mig fortsatte också och stannade inte förrän den kört över mig och jag låg under, säger Jens Nordqvist till NSD när han under söndagen fortfarande är kvar i sjuksängen på Sunderby sjukhus.

Han fördes direkt från tävlingsbanan till sjukhus med ambulans och han befarade själv det värsta.

– Jag trodde själv att det hade gått riktigt illa. Men första röntgenbilderna visar att jag i alla fall inte har brutit ryggen, säger Jens Nordqvist, som undersöktes ytterligare på söndagskvällen, till NSD.

Mer läsning

Annons