Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongsavslutning – då stod JRC för värdskapet

Gävle Jet Racing Club anordnade i går säsongens sista tävling – på hemmaplan – i Engeltofta. Svenska Cupens fjärde och sista deltävling slutade med tre pallplaceringar för Gävleklubben som i den totala cupen körde hem två pallplatser genom Marcus Engvall och Mathias Södergren. – Det känns bra, sa Mathias Södergren som för dagen blev tvåa men trea totalt i Ski Stock–klassen.

Annons

Efter en hel säsongs resande kors och tvärs genom Sverige och Norden till tävlingar fick jetskiklubben, GJRC, äran att anordna den sista.

– Vi har väl planerat för tävlingen under en månad, det har varit mycket att hålla koll på, förklarade Robert Södergren, arrangör och tävlingsledare.

Hans son, Mathias Södergren, som tävlade i två klasser har haft ett hektiskt dygn.

– Man har hjälpt till mycket med en massa praktiska saker under det senaste dygnen, det är nästan så att man har glömt bort att tänka på sitt eget tävlande, pustade Södergren.

Men det verkade inte synas på Mathias att han glömt bort sig själv. Han åkte bäst i Ski Stock där han slutade tvåa i gårdagens deltävling vilket resulterade i en tredjeplats totalt räknat över hela säsongen.

– Jag är självklart nöjd med min insats, skönt att det är över nu eftersom det har varit lite stressigt, skrattade Södergren.

Räknat endast gårdagens tävling blev Mathias även trea i Ski Lite där det dock var Marcus Engvall – även han hemmaåkare – som glänste mest. Han fick flest poäng igår men slutade totalt trea i cupen.

På placeringen före honom var det en norrman – de norska jetskiförarna räknas alltså in i den Svenska Cupen.

– Jag känner mig nöjd med mitt åkande och en total tredjeplacering är inte helt fel, tyckte Marcus.

Marcus som körde hem två pallplaceringar säsongens nordiska mästerskap fick inte riktigt till det i Ski Stock.

– Jag kände själv att jag ville satsa mer på Lite eftersom det var där jag hade störst chans på pallplacering, men Stock var ändå ett misslyckande för min del, resonerade Marcus.

De två andra åkarna från GJRC var Pontus Lundberg – som hamnade precis utanför pallen i Stock – och Tim Essel som hade en tung dag. Efter två hyfsade heat i Ski Open där han slutade fyra ställde Tim inte upp i det sista och slutade sist i klassen.

Men överlag gjorde de lokala åkarna bra insatser igår med tre pallplatser varav en seger.

– Grabbarna har genomfört det bra, tyckte Robert Södergren som fortsatte.

– Vädret kunde väl ha vart lite bättre, men ändå tur att regnet kom i slutet av dagen.

Mer läsning

Annons