Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjölander vill ha guld

Det har gått troll i rally-SM. I tisdags meddelade Kils MK att man tvingats ställa in årets tredje deltävling, Killingen, på grund av allt regnande.

Annons

Den minnesgode kommer ihåg hattandet i vintras. Bergslagsrallyt som ställdes in och sedermera gick även SM-delen i Svenska Rallyt samma öde till mötes – samma dag som tävlingen skulle starta.

Därefter har Sydsvenska Rallyt och Karlskronapokalen (reservtävling) kunnat genomföras, men nu är det alltså dags igen. Allt regn i Värmland gör att grusvägarna är alltför vattensjuka för att kunna användas till rally.

Under tisdagen gick Svenska Bilsportförbundet ut med att man inte hinner skaffa någon ersättningstävling, något man sedan backade på igår. Snapphanerallyt, sista deltävling i Supercupen, har nämligen ställt sina tjänster till förfogande. Tävlingen körs (enligt supercupens regler) den 30 augusti.

– Håller tummarna för att det verkligen blir fyra SM-tävlingar i år. Det är min chans för att kunna kriga om guldet, säger Andreas Sjölander, som precis hunnit laga bilen efter kraschen på Isle of Man för några veckor sedan.

Gävleföraren – silvermedaljör i SM ifjol i otrimmat tvåhjulsdrivet – håller för närvarande sjätte plats i tabellen. Han behöver minst två tävlingar för att hinna ikapp, vilket det också ser ut att bli. Bilamtrofén i Norrköping 12-13 september avslutar SM.

Om nu inte vädergudarna fortsätter jäklas vill säga…

Mer läsning

Annons