Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Sjölla” tvingades bryta i ledning

Växellådan rasade – och ”Sjölla” tvingades bryta i ledning.
Istället blev det dubbelt Stockholm i topp i Fraktcentralen-rallyt, Björn Adolfsson före Kjell Sandberg.

Annons

Årets avslutande deltävling i Nedre Norras FM – samt Upplands och Stockholms DM-serier – hade Gävle motorstadion vid Rörberg som centralplats. Här var även den första sträckan belägen.

Hemmafavoriten Andreas Sjölander kopplade greppet direkt. Han vann därefter även sträcka 2, Häcklinge, samt den tredje sträckan, Gräsbäcken. Men på slutsträckan, den 2,5 mil långa Malmjärn, tog det roliga slut. Med en obrukbar växellåda var det bara för Andreas att ge upp (ledde i det skedet med sex sekunder). Surt…

Istället bjöds det en stenhård kamp mellan Björn Adolfsson och Kjell Sandberg. Den förstnämnde kunde till slut ta hem spelet med 2,2 sekunders marginal.

– Jag är väl inte riktigt nöjd med tempot idag, men det blev ju trots allt seger. Synd om Sjölander, sammanfattade Adolfsson efter målgången.

Med i tätstriden fanns även långväga gästen Jan-Olof Marklund, Umeå. Men på slutsträckan pajade kylaren och han fick hålla tillgodo med tredjeplatsen i fyrhjulsdrivna klassen, knappa sekunden före Ludvikas Johan Eriksson. Ytterligare sex tiondelar efter följde Per-Arne Ljung, Hofors, redan klar guldmedaljör i FM.

Tobias Söderqvist var lite smått favorit det tvåhjulsdrivna gänget, men det ville sig inte riktigt den här gången. Årsundaföraren fick problem med att servoremmen hoppade av på sträcka 2. När samma sak hände igen på slutsträckan och remmen fastnade var det bara att parkera.

– Är rädd för att även kamremmen kuggat över och orsakat skador på motorn. Men bilen i övrigt är ju hel i alla fall, suckade Tobias, som jobbat hårt för att komma till start efter avkörningen i supercupen i slutet på augusti.

Christer Steen från Svärdsjö däremot var problemfri och knep segern med fem sekunder till B-föraren Krister Nordlund, Skepptuna. Trea blev Tommy Högström, Rimo. Bäst av gästrikarna lyckades Peo Berglund, Sandviken, med en åttondeplats. I FM blev det silver efter redan klara guldmedaljören Tobias Söderqvist.

I Volvo Original tog Stefan Eriksson, Hofors, hand om segerpokalen. Nära halvminuten kom att skilja till Björn Lindberg, Gävle, etta bland B-förarna.

– Är nöjd med dagen. Synd att tävlingen krockade med Svenska Rallyserien i Askersund och att motståndet därmed blev lite tunt, menade Stefan, som även tog FM-titeln i år.

Bland C-förarna blev Niklas Öberg, Hofors, tvåa. En andraplats lade även Mikael Gustavsson, Gävle, beslag på i tvåhjulsdrivna klassen.

Mer läsning

Annons