Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skön seger för Tommy och Hasse

Första segern satt där den skulle för Tommy Bryfelt och Hasse Johansson!
Duon knep förstaplatsen i sidvagnsklassen när tredje deltävlingen i back-SM för motorcyklar avgjordes i Klevabacken i Tidaholm i helgen.

Annons

– Känns otroligt kul. Fick verkligen till det idag, strålade en nöjd Tommy efter målgång i finalpasset.
Det är andra säsongen som Tommy Bryfelt från Hjälmunge – med burkslaven Hasse Johansson, Skutskär, tävlar i backe (Tommy har tidigare kört rally med framgång). Och nu slog det alltså rejält för duon.
Man avgjorde redan i det första åket på söndagen. Här skilde hela 73 hundradelar till Anders Nilsson/Mats Löf, Teknis respektive Örbyhus. Tabelledande Per Sikberg/Tomas Andersson, Skutskär, höll i det skedet tredje plats.

 

De sistnämnda bättrade sig med nära halvsekunden i åk 2 och klättrade upp till andraplatsen. Men Bryfelt/Johansson gick inte att rubba.
– Slog ena stortån rejält i tävlingen i Skutskär för en vecka sedan och fick svårigheter att gå. Sedan halkade jag i duschen i veckan och slog i tån än värre. Men tydligen hamnade innanmätet på sina rätta platser igen för smärtan försvann – tack och lov, skrattar Tommy.
Efter tre körda deltävlingar toppar Sikberg/Andersson fortfarande SM-tabellen. Bryfelt/Johansson delar andra plats med Nilsson/Löf.

 

I soloklassen imponerade 49-årige Anders Olsson från Årsunda. Knep andra tid, en hundradel, efter regerande mästaren Anders Michalak, Orion, i den första finalomgången.
– Satsade på att ta igen den hundringen i det andra åket men körde lite väl hårt. Hamnade i diket istället, berättar Anders.
Som därmed slutade tvåa i tävlingen med nyss nämnda marginal. Anders Jansson blev femma och Sebastian Lönnövik sjua, båda Skutskär.
– Hade tänkt att detta skulle bli min sista säsong, men nu vet jag inte. Vi får väl se, plirar Anders Olsson, fyra i sammandraget i SM (placeringen efter Anders Jansson) inför Röforsloppet i augusti.

Mer läsning

Annons