Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskärsbo får stort inflytande i rallysporten

/

I veckan offentliggjordes att Svenska Bilsportförbundet byter bemanning i Rallyutskottet. En av de nya ledamöterna blir Jörgen Joons, 48 år, från Skutskär.

Annons

Rallyutskottet kommer i fortsättningen att bestå av fem personer. Ordförande blir skåningen Lars Servin. Jörgen Joons, Torbjörn Knutsson, Ida Lidebjer-Granberg samt Johan Garli är de fyra ledamöterna.

Jörgen Joons har själv tävlat i rally sedan 1988. Han har dessutom erfarenhet av att arrangera rallytävlingar i sin klubb, Skutskärs Motorsällskap.

– Erfarenhet av eget tävlande ser jag som en klar fördel, säger han själv.

Jörgen ser fram mot uppdraget med stor tillförsikt. Han har många idéer om hur rallysporten kan utvecklas.

– Jag vill bland annat satsa på att förenkla byte mellan klasserna inom sporten. Det är en fördel om man som förare kan ”bygga” vidare på sin bil om man vill ta klivet över till en annan klass. För att detta ska kunna bli verklighet måste reglementena samordnas så mycket som möjligt, förklarar han vidare.

Jörgen Joons vurmar även för standardklasserna inom rallysporten – Grupp E, Grupp F samt VOC. Han var en starkt bidragande anledning till att Svenska Bilsportförbundet införde ett riksmästerskap för standardbilar den gångna säsongen.

– Det är från dessa klasser som merparten, nästan samtliga, av våra duktigaste förare i landet kommer från. Rally blir aldrig billigt, men det gäller få ner kostnaden för att främja återväxten. Sporten ska finnas tillgänglig även för den som har en vanlig lön att klara sig på. Långt ifrån alla klarar av en budget på över miljonen per år.

Redan kommande veckoslut samlas utskottet för första gången – på Svenska Bilsportförbundets kansli i Sollentuna.

– Min målsättning blir att jobba för rallysportens bästa. Ska bli kul och spännande att träffa mina kollegor för första gången, avslutar Jörgen Joons.

Mer läsning

Annons