Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skutskärsekipage vann på Gotland

/
  • Bilden: Johannes Joons/Rebecca Engvall vann Grupp E-klassen i Rally Gotland.

Johannes Joons/Rebecca Engvall hade bästa flytet bland gästrikarna i Rally Gotland.
Skutskärsekipaget styrde i mål som segrare i klassen Grupp E för A- och B-förare.

Annons

Rally Gotland inledde årets upplaga av Svenska Rallycupen och samlade ett digert startfält. Stora delar ur den svenska eliten fanns på plats för att kriga om poäng och placeringar.

Tre sträckor inledde i fredags kväll. Under lördagen väntade ytterligare fem tuffa sträckor. Totalt mätte banan 28 mil, varav drygt åtta mil utgjordes av specialsträckor.

Johannes Joons hade tävlingen igenom en stenhård kamp med Eskilstunas Michael Lundin. Vid målgången skilde 4,2 sekunder till den förstnämndes favör.

I klassen för C-förare slutade Jörgen Joons/Hans-Olov Andersson, Skutskär, fyra.

Tvåhjulsdrivna klassen för A-förare var rena getingboet med hela 54 deltagare. Tre av dessa var gästrikar, men ingen i trion nådde målet.

Värst ut råkade Martin Berglund/Sofie Lundmark, Gävle, som krigade om segern men rullade rejält på tak och kvaddade tävlingsbilen på den fjärde sträckan.

– Lite stela i nacken är vi, men med tanke på flygturen så är vi väldigt glada att vi fortfarande har huvudet upp och fötterna ner. Det hade kunnat sluta betydligt värre. Summeringen av helgen är att vi är väldigt nöjda med tempot fram till kraschen. Här gick det helt enkelt lite för fort. När man kör för seger är gränsen mellan skrot och succé hårfin, skriver Sofie på sin facebook-sida.

Kim Nilsson/Lars-Olof Persson, Skutskär, tvingades kasta in handduken sedan ett hjullager gått sönder på den sjätte sträckan. För Kjell-Åke Borgström/Lars Gustafsson, Hofors, tog bromsarna ”slut” i ungefär samma skede.

Även Peter Encrantz/Sara Encrantz, Skutskär, bröt i fyrhjulsdrivna klassen för B-förare.

Mer läsning

Annons