Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snudd på SM-medalj för Gävleföraren i superenduro

Pontus Högberg knep fjärdeplatsen när SM i Superenduro avgjordes vid Norrköpings Motorstadion under måndagen.

Annons

Superenduro dag 6 av SM-veckan i Norrköping

Under måndagens superenduro i Norrköping var Pontus Högberg hissnande nära en SM-medalj. Men en fjärdeplacering är inte fy skam det heller för gävleföraren.

- Gjorde dåliga starter. För övrigt är jag nöjd med körningen, sammanfattar Pontus.

29 deltagare delades in i tre kvalheat. De fyra bästa från varje heat avancerade till finalpasset, kompletterade med segrarna i två Sista Chansen.

Storfavoriten Joakim Ljunggren, Karlskoga, vann det förstakvalet. Joakim Nordin, Ockelbo, slutade sexa och Anton Rosendal, Gävle, nia.

Det andra kvalet blev en munsbit för Pontus Högberg. Andraplats togs av Adam Andersson från Örbyhus. Västgöten Andreas Linusson korsade därefter mållinjen först av alla i kval 3.

Östhammars John Nyström drog det längsta strået i det inledande Sista Chansen-heatet. Anton Rosendal blev sjua. I det resterande heatet knep Jocke Nordin förstaplatsen och gjorde därmed startuppställningen i finalen komplett.

Jocke Ljunggren ledde den inledande finalen, men fick problem i stenpassagen och passerades av Andreas Linusson. Den sistnämnde höll sedan undan in i mål, följd av Ljunggren samt norske motocrossföraren Even Heibye.

Ljunggren tog därefter revansch och vann det andra finalheatet. Han upprepade bravaden i epilogen och knep guldet på 57 poäng av 60 möjliga. Silvret gick till Linusson på 51, medan Heibye fick brons med 42 pinnar i protokollet.

Pontus Högberg blev femma – trea respektive fyra i sina tre finalframträdanden. Det räckte till 35 poäng och en sammanlagd fjärdeplats.

- På den här typen av tävling gäller det att göra perfekta starter eftersom det är svårt med omkörningar. Fick inte till detta maximalt och hade även lite oflyt i den besvärliga första vänsterkurvan, berättar Pontus, som dock är tillfreds med sin insats.

- Åkningen stämde riktigt bra och det är en kul tävlingsform. Lite chansartad, men lika för alla, fortsätter han.

Femte plats i den totala listan gick till Adam Andersson, åtta, sexa samt femma i heaten. Joakim Nordin slutade nia.

Mer läsning

Annons