Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderström körde hem två pokaler i Skutskär

Inte bara en pokal – utan två.
Tom Söderström var namnet, förcrossande överlägsen på Västanåbanan i Skutskär igår.

Annons

Det bjöds förstklassig motocross i klassen MX 1 och 3 och annat var heller inte väntat. En stor del av svenska eliten fanns på plats för att testa formen inför stundande stortävlingar i SM och på kontinenten.

Regerande svenska mästaren Mats Nilsson, Dala-Falun, var ett namn som nämndes i förväg. VM-åkaren Johan Carlsson från Västerås tillhörde förstås favoritgänget även han, liksom ett knippe övriga fräsare.

Men både Mats och Johan skulle få se sig akterseglade av Tom Söderström. Efter att ha tagit en överlägsen förstaplats i MX 2 gjorde 17-åringen från Nyköping därefter da capo i ”kungaklassen”. Toppade i stort sett hela resan mot den svartvit-rutiga målflaggan.

– Kanske lite grann mot slutet av det sista heatet. Men det var ingen fara, jag är bra förberedd fysiskt inför den här säsongen, berättade en nöjd Tom efteråt.

– MX 2 hade jag räknat med att ta hem, men kanske inte MX 1 och 3 med Mats Nilsson och Johan Carlsson på plats. Jag får allt vara riktigt nöjd, fortsätter han.

Siktet är högt ställt inför fortsättningen av 2009. Tom ska tävla i två mästerskap:

– Dels SM i MX 2, dels i det holländska mästerskapet. Segrarna idag visar att jag är på rätt väg med träningen.

Prispallen gjordes komplett av Mats Nilsson och Johan Carlsson. Den sistnämnde kom iväg dåligt i starten och höll femte plats efter halva finalheatet. Klättrade sedan vidare och var bara fyra sekunder efter Nilsson i mål. Mackan Norlén, Åsätra, styrde i mål som fyra, före Kim Lindström, Nyköping och Mats Åkerblom, Eksjö (låg tvåa men körde omkull).

I MX 2-finalen skilde en minut och sex sekunder mellan segrande Tom Söderström och andraplacerade Lars Eriksson, Åsätra. Utskåpning var ordet.

En prima insats presterade även Fredrik Hydén, Hofors, som fick en stor del av fjolårssäsongen spolierad efter en skada. Nu knep Freddan fjärde plats i finalen efter en säker körning – slagen förutom av de redan nämnda även av Robin Jonsson, Umeå.

MX 2 ungdom blev en upprepning av dagen innan. Jesper Emilsson, Säter och Simon Svärdström, Gävle, delade på segrar och andraplatser i de båda heaten. Jesper etta på ”målskillnad” igen (seger i heat 2). Näst bästa gästrike blev hemmakillen Anton Östlund på sjunde plats i sammandraget.

Mer läsning

Annons