Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnklart i Rörberg – på flera sätt och vis

Det såg ut att bara vara ett lag på banan när Stjärnorna mötte Vikingarna i division 1-serien i speedway i Rörberg igår kväll.

Annons

Och då syftar vi inte på det faktum alla förare körde i Stjärnornas mundering – utan snarare på att hemmagrabbarna var totalt överlägsna.

Att även Vikingarna körde med ”Gävle” på västarna berodde på att lagledaren för Örebrolaget glömt deras egna hemma. Det hela löste sig alltså på bästa sätt ändå, även om det blev lite förvirrande för publiken (65 betalande).

Kvällen inleddes med ett oavgjort heat, men sedan radade Stjärnorna fem-ettor på hög. Det stod klart på ett tidigt stadium vilka som skulle ta hem spelet. Slutsiffrorna skrevs till 67 poäng mot 27. Utskåpning var ordet.

Kvällens sista heat, det 16:e, bjöd i alla fall på adrenalinflöde. Först körde Stjärnornas David Hillborg omkull och fick finna sig i att traska per fot till depån.

I omstarten var det sedan Vikingarnas David Rohlén som hade otur och körde omkull och hamnade i stängslet. Lyckligtvis kunde han efter någon minut resa sig av egen kraft.

Bästa poängplockare blev Andreas Westlund. Full pott i grundomgångarna, tolv poäng, följdes av seger även i det nyss relaterade nomineringsheatet – som frystes av domaren efter vurpa nummer 2.

– Jag får absolut vara nöjd med mina körningar, strålade Westlund-junior efteråt.

Även Niklas Larsson knep 15 poäng, men körde ett heat mer.

Stjärnorna håller fortfarande fjärde plats i tabellen men har kört två matcher fler än Njudungarna på samma poäng.

Mer läsning

Annons