Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svaret på frågan blev – Magnus Ek

Magnus Ek eller Stefan Karlsson? Det var frågan inför slutvarvet när Gävle-Dala sommarcup i enduro fortsatte i Skutskär i torsdags kväll.

Annons

Karlsson drog iväg på det femte och sista varvet med två sekunders marginal före SMK Gävle-kollegan Magnus Ek. Publiken såg fram mot en spännande målgång.

Men det blev ingen sådan. Stefan Karlsson fick problem och tvingades bryta.

– Trasig fotbroms. Dessutom har jag slagit axeln, suckade en besviken Stefan.

Magnus Ek däremot hade lättare dra på smilbanden. Knep förstaplatsen med dryga halvminuten i rygg på Robert Eriksson – Gävleåkare även han.

– Det har gått bra ikväll. Jag har fått en fin genomkörare inför motocrosstävlingarna i serien och SM i Uppsala senare i månaden, förklarade han efter målgången.

En som imponerade minst lika mycket som de nämnda var Niclas Lindberg, Gävlekillen som varvar motocross med enduro och allt som oftast återfinns i toppskiktet. Nu ledde Niclas juniorklassen från start till mål på tider som till och med överträffade de snabbaste i seniorklassen.

I mål efter fyra varv (ett färre än vad seniorerna körde) skilde hela 50 sekunder till Woxnadalens Anton Wallin. Trea slutade Dala-Faluns Erik Jansson, ytterligare 15 sekunder efter.

I ungdomsklassen E1 ledde hemmafavoriten Anton Östlund efter två körda varv av tre. I det läget skilde 13 sekunder till Lars Löfgren, Borlänge.

Det blev emellertid den sistnämnde som skulle komma att dra det längsta strået. Tvåa slutade Charlie Wiklund, Ockelbo, medan Anton slutade trea.

Klassen E0, de yngsta förarna, vanns av Oskar Enokson före Emil Bergkvist, båda Hofors.

I Kort Motion tillhörde ”gamle” Tore Högberg, Gävle, de snabbaste. Blev till slut tvåa, 20 sekunder efter segrande Mats Leijon, Dala-Falun – av 47 startande.

Mer läsning

Annons