Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tabelledare i problem i Haninge

Tabelledande Jimmy Holmkvist, Gestrike, hade en motig dag när rallycross-SM – supernationella klassen – fortsatte på Högstabanan i Haninge.

Annons

Men trots en jumboplats i C-finalen är det guldläge inför avgörandet i Strängnäs om 1,5 månad.

Jimmy började dagen bra och tog andra tid i den inledande kvalrundan, sekunden efter Fredrik Tiger, Kalix (det enda hotet mot titeln).

Men därefter gick gasreglaget sönder för Jimmy i den andra omgången och han tvingades bryta. Provisorisk lagning medförde därefter en blygsam 16:e plats i slutomgången – och en plats i C-finalen.

– Här fortsatte strulet och bilen vägrade starta när vi skulle köra fram, berättar Jimmy.

Som trots allt kunde trösta sig med att Fredrik Tiger inte heller förmådde ta sig till A-final. Därmed skiljer det fortfarande 21 poäng mellan de båda inför ”finalen” i Strängnäs den sista helgen i september.

– Där räcker det för mig att ta tre poäng, i praktiken avancera till C-final, för att jag ska lägga beslag SM-guldet. Så visst ser det lovande ut, fortsätter Jimmy.

Oskar Sundell från Järbo räknade en sjunde samt en 13:e plats i kvalet. Det innebar för C-final, där han slutade trea. I tabellen är Oskar åtta inför epilogen i Strängnäs.

Bra tempo på Högstabanan höll även Christer Eriksson, Gestrike (boende i Gävle). Höll en andraplats i C-finalen där han dessvärre körde punktering och istället slutade femma.

Mer läsning

Annons