Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedslagna - men inte utslagna

/

Västerås kopplade greppet om semifinalserien när man vann hemma i ABB Arena med 5–3.
Men SAIK och lagkaptenen Daniel Berlin har inte gett upp hoppet.
– Vi ska tillbaka hit en gång till, lovar han.

Annons

Berlin och slutspel verkar inte gå så bra ihop. I fjol skar Hammarbyspelaren Gustav Björkmans skridsko sönder vaden strax innan SM-finalen och Daniel Berlin kunde aldrig göra sig själv rättvisa på Studenternas.

I går var det VSK:s Klas Nordström som sträckte ut benet – och Daniel Berlin föll som en fura.

– Som jag ser det var jag förbi honom, men så bentacklar han mig. I mina ögon en utvisning, men domaren blåste bara för frislag.

Matchuret visade på dryga halvtimmen spelad, Västerås hade ledningen med 1–0, och Daniel Berlin tog sig haltande ut mot sidlinjen för att snabbt få kyla och låret lindat.

"En klockren bentackling", skrek en upprörd SAIK-bänk mot domaren Mikael Karlsson.

– Det kändes som om det bara var att gå och duscha med en gång, men jag ville göra ett försök att spela vidare ändå. Men det var väl ingen idé. Jag gjorde visserligen ett mål i andra halvlek, men det var väl allt också, säger Daniel Berlin.

Han återkom alltså efter pausvilan, då Västerås bjöd på en chocköppning och gick från 1–1 till 5–1 på sju ynka minuter. Ridå SAIK, som försökte repa sig, men då var matchen redan förlorad.

Daniel Berlin gav definitivt upp efter 80 minuter och linkade iväg mot omklädningsrummet. Daniel Mossberg drabbades också han av en lårkaka i den första semifinalen och valde då att avbryta matchen direkt. Frågan är om Berlins andra halvlek kostade mer än den smakade.

– Det vet jag inte, "Mossans" lårkaka kanske var värre än min. Och jag tänker definitivt inte missa nästa match, då får de kedja fast mig nånstans.

Trots ett besvärligt läge tror Daniel Berlin att det är fullt möjligt att vända 1–2 i matcher.

– Ja, vi har inte gett upp på något sätt. Spelar vi på topp är vi minst lika bra som Västerås, men vi måste upp på den nivån allihop. Den här gången var de bättre än oss och vi förlorar på att vi gör för många misstag.

– Nu ska vi snacka ihop oss och så ska vi bjuda på en j-a bra insats på söndag. Vi ska tillbaka till Västerås en gång till.

Annons