Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya framgångar för Gefle Kyokushin – "Vi åker inte för att bara delta, vi åker för att vinna"

Gefle Kyokushin karate var på medaljjakt med landslaget i Ungern den gångna helgen. Två guld och ett silver blev det totalt. – Vi vill att alla vi åker dit med ska vara på pallen, säger Jonas Rosin.

Annons

Jonas Rosin, Lipo Lodin och Daniel Karlsson

I ett stekhett Ungern och en ännu varmare tävlingslokal var det upp till bevis för de sju fighters som Gefle Kyokushin Karate hade med sig i landslagstruppen när JVM gick av stapeln.

Tränarna Carl-Magnuz Lodin och Ola Westrin var med under midsommarhelgen när man plockade hem fyra nya pokaler till Gefle Kyokushins samling i träningslokalen i Gävle. Detta i turneringen All Kyokushin Karate Tournament i den ungerska staden Szentes.

Den enklaste vägen hade framtidslöftet Lipo Lodin som tävlar i åldersklassen 13/14 år och viktklass +65 kg. Han vann JVM-guldet utan att behöva anstränga sig allt för hårt och i finalen tog det knappa 20 sekunder innan motståndaren var besegrad.

Lipo Lodin längst upp på prispallen

– Jag hade en ganska enkel final, kommenterar han. Det tog inte så lång tid att vinna den och överlag var turneringen en ganska enkel match den också.

Kvarvarande guld- respektive silvermedalj som Gävleklubben tog hem delades ut till Jonas Rosin och Daniel Karlsson, som ställdes mot varandra i en tuff finalmatch.

Jonas Rosin och Daniel Karlsson mitt i matchen

– Helst hade vi velat ha de här två i två olika viktklasser, för då hade vi kommit hem med tre guld istället för två guld och ett silver, säger tränaren Carl-Magnuz Lodin. Men nu blev det en väldigt jämn final efter att bägge två haft så gott som promenadsegrar innan.

I finalen av U25 -80 kg vann till slut Jonas Rosin och han fick sin efterlängtade guldmedalj. Men trots förlusten fick klubbkamraten Daniel Karlsson någonting att le åt ändå. Han tilldelades nämligen ett pris för Best Warrior som är den snyggaste knocken i turneringen och han fick åka hem med två pokaler i bagaget.

– Han fick priset för en knock där han slog motståndaren på näsan, berättar tränaren Carl-Magnuz Lodin. Han var riktigt vass i sina matcher och hade bra teknik i turneringen.

Lipo Lodin, Jonas Rosin och Daniel Karlsson tillsammans med Judd Reid

LÄS MER: Jonas Rosin inte nöjd med silver

Trots att han vann sin final och fick med sig guldet är Jonas Rosin inte helt nöjd:

– Det är bra resultat, men det hade kunnat gå mycket bättre, och det måste vi analysera så vi kan vinna mer i framtiden, säger han. Vi åker inte för att bara delta, vi åker för att vinna. Vi vill att alla vi åker dit med ska vara på pallen i alla fall. Man måste tro på sig själv också, man kan inte gå runt och tycka att det ska bli kul att se hur alla andra ska placera sig.

Mer läsning

Annons